Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Οι μεγάλες προκλήσεις για την Κυβέρνηση και η στρατηγική με φόντο τις κάλπες

Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης έχουν αντιληφθεί πως η χώρα θα πορευτεί μέχρι τις Εκλογές μέσα σε ένα τοξικό πολιτικό κλίμα με τους τόνους της αντιπαράθεσης να χτυπούν μέρα με τη μέρα κόκκινο.  

Γι’ αυτό και καλείται να προσαρμόσει τη στρατηγική της στα νέα δεδομένα, αναλύοντας τα με ρεαλισμό, ενσυναίσθηση και ψυχραιμία. 

Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι πως τα κυβερνητικά στελέχη δεν επιχειρούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σκιά των εξελίξεων γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών και όχι μόνο, αλλά τη διαχειρίζονται γνωρίζοντας πως όλα αυτά έχουν ενοχλήσει ένα κομμάτι της κοινής γνώμης. 

Η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό, αλλά από εδώ και στο εξής αρχίζει η φάση του σκληρού ροκ με το ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου έχουν επενδύσει σχεδόν αποκλειστικά στο επίμαχο θέμα. Από την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη εξάγει κανείς τα ακόλουθα συμπεράσματα: 

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αξιοποιήσει στο έπακρο το δικό του προσωπικό κεφάλαιο με δημόσιες εμφανίσεις, προκειμένου να υπερασπιστεί την άμεση επικοινωνία και τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. 

Δεύτερον, στη Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήνουν τίποτα αναπάντητο που προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ και αγγίζει θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας. 

Τρίτον, η διαρκής σύγκριση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά ένα εργαλείο, προκειμένου να προσεγγίσουν όσους ναι μεν είναι δυσαρεστημένοι, αλλά στο τέλος του δρόμου θα πάρουν μια απόφαση για το μέλλον της χώρας. 

Ταυτόχρονα, στην κυβερνητική παράταξη εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής που αγγίζει την καθημερινότητα. 

Εκτιμούν πως υπάρχουν και θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο μέγιστο δυνατό βαθμό και παρά το αρνητικό διεθνές κλίμα η κατάσταση θα ελεγχθεί. Στο πρωθυπουργικό γραφείο γνωρίζουν το βαθμό δυσκολίας για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας. 

Αξίζει να σημειωθεί κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη διατάραξη των σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ λόγω των πρόσφατων εξελίξεων είπε πως «ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει πολλά, μπορεί και όχι». Τα πάντα είναι ανοιχτά…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η 21 Απριλίου 1967

Ι. Πρόσφατο βιβλίο αναφέρεται στην επταετή δικτατορία. Μακρές είναι οι αναλύσεις. Λείπει το κύριο. Η πράξη επιβολής: οιονεί ταυτότης της εκτροπής. Η “κοινή βοή” από...

Οι «Σαλώμες» του ΣΥΡΙΖΑ, το μίσος για τον Μητσοτάκη και οι νεόγεροι του Τσίπρα

Ενεοί και μονίμως απορούντες οι εναπομείναντες νεόγεροι της παλιάς σχολής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη παρακολουθούν την επέλαση κάθε είδους «Σαλώμης» στην Κουμουνδούρου και τη...

Νομοθετικό Χάος

Ι. Προϋπόθεση νομοθέτησης είναι η συνειδητοποίηση της δογματικής του δικαίου. ● Δόγμα είναι το αυταπόδεικτο, άρα και μη αμφισβητούμενο. Είναι για τους Χριστιανούς, ...

Φόρτωση άρθρων...