Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα

Το δυστύχημα των Τεμπών άλλαξε τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και οδήγησε το κυβερνών κόμμα να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του ενόψει των εθνικών εκλογών.

Τα όσα τραγικά συνέβησαν και οι αιτίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες αθώοι ήρθαν να αναδείξουν παθογένειες του παρελθόντος και αδικαιολόγητες αρρυθμίες που δεν συνάδουν με τη λειτουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. 

Αν και η Νέα Δημοκρατία είχε φτιάξει το πολιτικό της αφήγημα για τις κρίσιμες διπλές κάλπες, εντούτοις οι πρόσφατες εξελίξεις προκάλεσαν την αναπροσαρμογή του στην επικαιρότητα, με έμφαση στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον. Η σύγκρουση με το βαθύ κράτος, όπως συνηθίζουν να λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, έπρεπε ήδη να έχει γίνει πραγματικότητα. 

Παρ’ όλα αυτά η κυβερνητική παράταξη το θέτει σε άμεση προτεραιότητα για την επομένη των εκλογών. Ποιες άλλες προτεραιότητες όμως θέτει ο κ. Μητσοτάκης για την επόμενη τετραετία; Το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι η ακρίβεια και το περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα. Η αύξηση των μισθών και η συγκράτηση των τιμών συνιστούν επιτακτική ανάγκη για να μπορέσει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μήνα. 

Αμφότερες έχουν τεθεί στη γαλάζια λίστα των προτεραιοτήτων. Η βελτίωση και η ενίσχυση του Συστήματος Υγείας εντάσσεται επίσης στις αρχικές κινήσεις της νέας Κυβέρνησης. 

Τα πρώτα βήματα έγιναν στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν για να μπορέσει ο πολίτης να έχει πρόσβαση σε ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. 

Εκτός των άλλων, η στήριξη της νεολαίας με περαιτέρω μέτρα και η δημιουργία νέων ευκαιριών για τους χιλιάδες νέους με τα πλούσια βιογραφικά είναι μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για την περίοδο 2023-2027. Τα παραπάνω και άλλα θα θέσει ο Πρωθυπουργός στην κρίση των πολιτών σε λίγες εβδομάδες από σήμερα. Εξάλλου είναι εκείνοι που θα ανάψουν ή όχι με την ψήφο τους το πράσινο φως στη Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει το έργο της και να κάνει όσα δεν έκανε από το  2019. 

Η επερχόμενη μάχη είναι κρίσιμη και αμφίρροπη και ο χαρακτήρας της επόμενης κυβέρνησης, αν είναι δηλαδή συμμαχική ή μονοκομματική θα κριθεί στο τέλος του εκλογικού αγώνα.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...