Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Οι υποκλοπές κάνουν τη δουλειά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ... τη δική του

Σε κάθε περιοδεία πολιτικού αρχηγού σε κάποια αγορά, πολλώ δε μάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανά τη χώρα, πάντα υπάρχει η τάση να αναδεικνύονται τα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα και την οικονομία. Ωστόσο, η στοχοπροσήλωση που επέδειξε χθες σε αυτά τα θέματα από τις Σέρρες ο Αλέξης Τσίπρας, είναι μέρος συγκεκριμένης στρατηγικής. 

«Δεν με απασχολεί καθόλου να βρω σήμερα (σ.σ. χθες) να δώσω απαντήσεις στο χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) παραλήρημα ενός πανικόβλητου και ένοχου πολιτικού. Αυτό που με απασχολεί είναι πώς θα δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Στα προβλήματα των πολιτών, που επαναλαμβάνω, βυθίζονται στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα. Και πιστεύω ότι απαντήσεις υπάρχουν. 

Υπάρχει εναλλακτική για να σταθεί όρθια η κοινωνία», επισήμανε, από την κεντρική πλατεία των Σερρών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας σαφή την πρόθεσή του να επικεντρωθεί η επίσκεψή του όχι στο ζήτημα των υποκλοπών, αλλά στην ολοένα και δυσκολότερη καθημερινότητα των πολιτών. 
Δέσμη μέτρων

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας σταχυολόγησε και μερικά από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάσχεση της ακρίβειας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, το χτύπημα στα καρτέλ και την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, την αύξηση του μισθού στα 800 ευρώ και τιμαριθμική αναπροσαρμογή. 

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την ανάγκη στήριξης και προστασίας της πρώτης κατοικίας «που απειλείται σήμερα από  τους κάθε λογής Πάτσηδες που εφορμούν στους δανειολήπτες με τις εισπρακτικές τους εταιρείες» και υποσχέθηκε «μέτρα που θα στηρίξουν έμπρακτα την κοινωνία και θα δώσουν ελπίδα απέναντι στην σημερινή απόγνωση». 

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική μνεία στον ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ανάγκη μείωσής του: «Από τη μία τσέπη θα παίρνουμε το ΦΠΑ από τους καταναλωτές για να τα δίνουμε στην τσέπη των καρτέλ μέσα από τις επιδοτήσεις;», διερωτήθηκε, για να προσθέσει: «Η διατήρηση του ΦΠΑ στα υψηλά επίπεδα με πληθωρισμό πάνω από 10% έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή το ελληνικό Δημόσιο να έχει αυξημένα έσοδα πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ στο πρώτο 9μηνο. Άρα λοιπόν υπάρχει δυνατότητα, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση  να χτυπηθούν τα καρτέλ και τα κέρδη κάποιων ολίγων».

Κριτική πέραν των υποκλοπών

Με αυτά τα δεδομένα, η επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την κοιτίδα του «καραμανλισμού», να επαναφέρει τα ζητήματα της ακρίβειας και της καθημερινότητας στην αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατός του μόνο τυχαία δεν ήταν. 

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι εφεξής, οι υποκλοπές είναι ένα σκάνδαλο που... θα πάρει μόνο του τον δρόμο του και, ανεξαρτήτως της στάσης που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πλήξει με αυτόνομο τρόπο την κυβέρνηση. 

Βεβαίως, η πολιτική πολιορκία και σε αυτή την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς μόλις προχθές ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την τρίτη κατά σειρά επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», με την Κουμουνδούρου να αξιοποιεί πλήρως τις αποκαλύψεις που διαδέχονται καθημερινά, η μία την άλλη, στα ΜΜΕ. 

Ωστόσο, ταυτοχρόνως, η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφει το βλέμμα της και προς όσους πολίτες δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι το βασικό τους πρόβλημα είναι η καθημερινότητα, η ακρίβεια, η αγωνία για το αύριο. 

Κι αυτό διότι ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι ο συνδυασμός για την πολιτική ανατροπή και την νίκη στο βάθος αυτού του προεκλογικού μαραθωνίου είναι η φθορά της κυβέρνησης μέσω των υποκλοπών την ώρα που ο ίδιος θα παρουσιάζει στην κοινωνία μία θετική πρόταση για το μέλλον. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...