Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Όταν ο χρόνος σταμάτησε…

Τις πληγές της μετρά ακόμα η χώρα μετά από το τραγικό συμβάν στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης, που βύθισε δεκάδες οικογένειες, αλλά και σύσσωμη την χώρα στο πένθος. Πάσης φύσεως εκδηλώσεις, μικρές ή μεγάλες, προεκλογικές, πολιτικές, κοινωνικές, ή άλλες, αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας, ενώ το τριήμερο πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση, «πάγωσε» και κάθε κοινοβουλευτικό ή κυβερνητικό έργο, πέραν αυτών που σχετίζονται με την εθνική τραγωδία.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια, ενώ η Πολιτεία καταβάλλει προσπάθειες για να απαλύνει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, μέσα και από ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και να διευκολύνει τους συγγενείς τραυματιών στην παραμονή τους στην περιοχή και στην παροχή της καλύτερης δυνατής νοσηλείας τους.

Στην αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεών της στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων της προχώρησε από την πλευρά της και η Χαριλάου Τρικούπη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να μεταβαίνει πάραυτα στο σημείο του δυστυχήματος, όπου είχε ήδη από το πρωί βρεθεί κλιμάκιο του κόμματος, υπό τον Γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλο και την Γραμματέα της ΚΟ και βουλευτή Λάρισας του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη. 

Ειδικότερα, εξαιτίας της ανείπωτης τραγωδίας, δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη εκδήλωση για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και την παρουσίαση της οικονομικής πολιτικής του κόμματος συνολικά, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επίσης, αναβλήθηκε προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο, ενώ ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη συνάντηση της ΚΟ του κόμματος με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, καθώς και η συμμετοχή πολλών βουλευτών και στελεχών του κόμματος σε σειρά προεκλογικών εκδηλώσεων και πολιτικών εκπομπών.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε σε δηλώσεις του από το σημείο της τραγωδίας χθες νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ίδιος ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Παρά το γεγονός δε, ότι στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ειλημμένη απόφαση να μιλήσουν πολιτικά για το θέμα …στην ώρα του και όχι όσο παραμένουν άθαφτα τα θύματα της τραγωδίας, στη σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος παρατήρησε ότι : «Η πατρίδα μας βιώνει μία ανείπωτη τραγωδία και στη σκέψη όλων μας υπάρχει ένα τεράστιο ‘γιατί;’. Γιατί ενώ υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες εδώ και πολλά χρόνια, να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι».

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την ανείπωτη τραγωδία. Το μυαλό μας και οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και στους τραυματίες», δήλωνε νωρίτερα από το σημείο της τραγωδίας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο και υποδέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών, αλλά και τις σορούς των θυμάτων, οπότε είχε ήδη βρεθεί ανάμεσα σε τραγικούς συγγενείς των τελευταίων.

Αντιστοίχως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής βρέθηκαν και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου συνέρρεε ο κόσμος για να μετάσχει στην διαδικασία αιμοδοσίας υπέρ των τραυματισμένων που έδιναν μάχη για τη ζωή τους ή έπρεπε να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Αν όμως, φορείς και κόμματα ανέβαλαν τις προγραμματισμένες τους εκδηλώσεις, κοινός τόπος είναι ότι αυτό ήταν το μικρότερο κακό. Για δεκάδες οικογένειες σε αυτή την χώρα, το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, ο χρόνος σταμάτησε…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιο μέλλον για την ευρωπαϊκή οικονομία;

Ενώ οι Eυρωεκλογές πλησιάζουν, τα σοβαρά ευρωπαϊκά προβλήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τους ψηφοφόρους θεωρούνται μάλλον περιττή… πολυτέλεια! Το έλλειμμα οικονομικού δυναμισμ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...