Κυριακή
05 Μαΐου 2024

«Παιχνίδι για τρεις» οι εκλογές

Με στόχο να νοιώσει ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης ότι οι επικείμενες εθνικές εκλογές είναι «παιχνίδι για τρεις» και όχι «μονόπρακτο για δύο», όπως επιδιώκουν τα δύο μεγάλα κόμματα, κινείται η Χαριλάου Τρικούπη.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αυτοπροβάλλονται ως ‘κυβερνητικό κόμμα’ και όχι κόμμα διαμαρτυρίας, που επιλέγει να μιλά προγραμματικά, γιατί έχει τις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του τόπου και των πολιτών. Αντίθετα, απορρίπτει την τοξικότητα που κατηγορεί τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι έχουν συνειδητά επιλέξει στον δρόμο προς τις κάλπες. Μη θέλοντας να τους ακολουθήσουν σε αυτή την τακτική, στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για «άλλο υπόδειγμα» πολιτικής εκ μέρους τους, που κινείται στη γραμμή της σοβαρότητας και των πραγματικών λύσεων, ώστε το κόμμα να είναι ‘χρήσιμο’ και όχι μόνο ‘ελκυστικό’.

Διεκδικώντας ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζουν στην γραμμή του διμέτωπου που έχουν χαράξει κατά της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του Αλέξη Τσίπρα, σε μία προσπάθεια να δείξουν ότι είναι ξανά εδώ, δυνατοί, και πως δεν σκοπεύουν σε καμία περίπτωση να γίνουν το ‘υποστύλωμα’ του ενός ή του άλλου σε μία ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία την επομένη των εκλογών. Για αυτό και επιμένουν στο τρίπτυχο του «ισχυρού ποσοστού», της «πρώτης Κυριακής» και του «πεδίου σύγκλησης στη βάση προγράμματος».

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητά από τους πολίτες ένα ‘ισχυρό πόσοστό’, προκειμένου την επομένη των εκλογών, στο τραπέζι των συζητήσεων, να είναι σε θέση να βάλει όρους για τυχόν συνεργασίες και πάντως να μπορεί να επιβάλει η όποια συζήτηση να γίνεται στη βάση του προγράμματός του, αφού εκτιμά πως οι δικές του σοσιαλδημοκρατικές προτάσεις είναι προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Επιμένει δε, ότι κυβέρνηση θα πρέπει να σχηματιστεί από την πρώτη Κυριακή, διαβεβαιώνοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα τιμήσει την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που όπως όλα δείχνουν θα λάβει, κατηγορώντας εμμέσως τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα παραδώσουν τις δικές τους άπραγοι, ο μεν πρώτος διότι προτιμά να οδηγεί την χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις κυνηγώντας την αυτοδυναμία, ο δε δεύτερος αρνούμενος να συγκροτήσει ‘κυβέρνηση ηττημένων’. «Και οι δυο τους (σ.σ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) προσπαθούν να μας βάλουν στην ‘μέγγενη’, και μας καλούν να απαντήσουμε σε παρελκυστικά ερωτήματα για το αν θα συνεργαστούμε με τον ‘ωτακουστή’ ή θα αποδεχθούμε τον ‘πολακισμό’, αντίστοιχα», λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, αντιπαραβάλλοντας ως μόνη χρήσιμη για τους πολίτες διέξοδο από αυτές τις συζητήσεις, την αναζήτηση λύσεων σε προγραμματικό πλαίσιο.

Στον δρόμο προς τις κάλπες, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί να επανασυνδεθεί με τον κόσμο του. Στοχεύει σε συγκεκριμένα κοινά, από τους νέους και την μεσαία τάξη, ως τους αγρότες και τους συνταξιούχους και την ίδια ώρα, επιχειρεί με κάθε τρόπο να τους κάνει όλους συμμέτοχους στην προσπάθειά του για αξιόλογο προγραμματικό λόγο. Ειδικότερα, ο δεκάλογος που παρουσίασε από το Κάραβελ και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξειδικεύεται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου αφενός να απλοποιηθεί τόσο ώστε να γίνει ‘μασημένη τροφή’ για όλους, αφετέρου να παρουσιάσει κοστολογημένα μέτρα, άμεσα εφαρμόσιμα, αντί για γενικόλογες υποσχέσεις.

Έχουν μάλιστα σκοπό, στην Χαριλάου Τρικούπη, να αναθερμάνουν το μητρώο τους, απευθυνόμενοι ακόμα και σε κάθε μέλος ξεχωριστά και ρωτώντας ποιο κομμάτι του προγράμματος θα τον ενδιέφερε ιδιαίτερα εξαιτίας της απασχόλησης ή των ενδιαφερόντων του. Αυτό θα του αποστέλλεται είτε ηλεκτρονικά, είτε με κούριερ, ακόμα ακόμα και με παράδοση στο σπίτι του από στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, με στόχο εκείνος να το επεξεργαστεί και εφόσον επιθυμεί, να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για τη βελτίωση του προγράμματος του κόμματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...