Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Αξιοπρεπής ζωή για τη νέα γενιά» και άλλες θεματικές…

Σε μία λίστα θεματικών από το πρόγραμμά τους, που πρωτίστως τους ενδιαφέρουν, καταλήγουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου οι προτάσεις του κόμματος για αυτές, να γίνουν η μόνιμη επωδός στα χείλη τόσο του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και των στελεχών του κόμματος, στην τελική ευθεία προς τις Εκλογές.

Μόνο τυχαία δεν ήταν για παράδειγμα η επιλογή του προέδρου του κόμματος  χθες, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Κατερίνη, να εστιάσει στην ανάγκη εξασφάλισης μίας ζωής αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά. 

Η τελευταία βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Νίκου Ανδρουλάκη, που άλλοτε στηρίχθηκε σε αυτήν για την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Επισκεπτόμενος λοιπόν, το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας που εδρεύει στην Κατερίνη, οι απόφοιτοι του οποίου βρίσκουν δουλειά σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να στείλει μήνυμα στήριξης στην εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας. 

Έδωσε, μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, σημειώνοντας ότι «με σύγχρονες υποδομές, με επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενό τους, μπορούμε να ανοίξουμε νέα πεδία στην αγορά εργασίας».

Ο ίδιος, συνδέοντας την δυνατότητα αυτή με την ανάγκη να σταματήσει και ει δυνατόν να αποκατασταθεί μέρος του brain drain στην χώρα, πρότεινε να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο, στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και την έρευνα, προκειμένου να υπάρξουν πολλές καλές θέσεις εργασίας στην χώρα και τα Ελληνόπουλα να μένουν εδώ αντί να φεύγουν, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο εξωτερικό. 

Ο ίδιος ωστόσο, έθεσε τους όρους, με τους οποίους θα πρέπει να γίνει αυτό, υπονοώντας στην πραγματικότητα ότι εκεί είναι και το σημείο της διαφωνίας του κόμματός του με την κυβέρνηση, αφού στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για καλές θέσεις εργασίας, και άρα διασφάλιση μίας αξιοπρεπούς ζωής, ενώ στην κυβέρνηση εννοούν την αριθμητική μόνο μείωση τάχα της ανεργίας, δημιουργώντας στην πραγματικότητα υποαμειβόμενες θέσεις εργασίας. 

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να έχουμε μία ποιοτική ανάπτυξη και όχι να λέμε ότι μειώνεται η ανεργία με μισθούς των 400, των 500, των 600 ευρώ», είπε…

Στο ίδιο μήκος κύματος, με «κακόγουστο αστείο» παρομοίασε την αναφορά Μητσοτάκη σε καλύτερους μισθούς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, «σε μία χώρα όπου 750.000 εργαζόμενοι αμείβονται κάτω από 400 ευρώ και το 55% των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης», όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Ίσως και για αυτό να μίλησε ο ίδιος για «πολλά προβλήματα» και «αντοχές των πολιτών» που …δοκιμάζονται, σχολιάζοντας την αναφορά του κ.Μητσοτάκη ότι μετά τις εκλογές θέλει να ανέβει στον Όλυμπο, λέγοντας ότι «δεν έχει τόση σημασία το πότε θα πάει ο κ.Μητσοτάκης στο βουνό, αλλά μην πάρουμε εμείς τα βουνά μέχρι τότε»…

Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως, δεν μένουν σε αυτά. Στην πορεία προς τις εκλογές, θα αναδειχθούν αρκετές ακόμα θεματικές, οι οποίες και θα αναλυθούν περαιτέρω, με τα στελέχη του κόμματος να ‘επικοινωνούν’ τις προτάσεις τους επ’ αυτών απ΄ άκρο σε άκρο της χώρας. 

Μεταξύ αυτών, ο δημόσιος χαρακτήρας και η στήριξη του ΕΣΥ, το ενεργειακό ζήτημα, η πράσινη ανάπτυξη, οι προτάσεις του κόμματος για τη δημόσια Παιδεία κ.ο.κ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...