Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Άλλο ήθος, άλλη συμπεριφορά…

«Είναι θέμα πολιτικού ήθους και νέου υποδείγματος στην πολιτική ζωή του τόπου». Με αυτές τις λέξεις περιγράφουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής την απόφαση του κόμματος να θέσει εκτός των ψηφοδελτίων του στην Μαγνησία, τον γιατρό Νικόλαο Χαυτούρα, στον απόηχο του πορίσματος της ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε για την χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή Λάρισας, λίγες ώρες μετά από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη την νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για μία παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία, ενώ στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, δεν αποφεύγονται οι συγκρίσεις στις συμπεριφορές με τα δύο μεγάλα κόμματα. «Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. 

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά», λένε στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, τροφοδοτώντας την σταθερή τους άποψη ότι βρίσκονται στην απέναντι όχθη από εκείνη στην οποία βρίσκονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είχε προηγηθεί; Ο υπουργός Υγείας , είχε διατάξει ΕΔΕ για την χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή, η οποία και κατέληξε στην αναστολή καθηκόντων για τους δύο εμπλεκόμενους γιατρούς και την παραπομπή τους στο πειθαρχικό συμβούλιο. Και αυτό διότι προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια χωρίς προηγουμένως να έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση, με τον υπουργό Υγείας να αφήνει υπονοούμενα για υποψία σκοπιμότητας σε δηλώσεις του. Ακόμα νωρίτερα, δε, στελέχη της ΝΔ , φρόντιζαν να εμπλέξουν το όνομα του Νίκου Χαυτούρα, διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, τονίζοντας παράλληλα την ιδιότητά του ως υποψηφίου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Μαγνησία, για δεύτερη μάλιστα φορά, αφού υποψήφιος ήταν και το 2019 και με πολύ καλές μάλιστα επιδόσεις σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση. Πράγμα πάντως, που έδωσε το δικαίωμα και στον ίδιο τον γιατρό να υποστηρίξει αργότερα σε δηλώσεις του ότι έχει πέσει θύμα στοχοποίησης ακριβώς για πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους.

Δεν ήταν πάντως λίγοι στην Χαριλάου Τρικούπη, εκείνοι που πίσω από όλη αυτή την κίνηση ‘είδαν’ μία προσπάθεια εμπλοκής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο πολύνεκρο δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα. 

Εξ ου και το έμπλεο οργής σχόλιο του κόμματος σύμφωνα με το οποίο το επιτελικό κράτος έγινε επιτελείο της χυδαιότητας και της Ακροδεξιάς. «Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης σε διατεταγμένη υπηρεσία, εμμένουν στον δρόμο της διακίνησης σεναρίων, ενώ ο ελληνικός λαός πενθεί (…) Αλήθεια, τι θα πει αυτή η κυβέρνηση στους γονείς των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους πηγαίνοντας στα πανεπιστήμιά τους; ότι για όλα φταίει ένα ιατρικό παραπεμπτικό δύο μέρες μετά την τραγωδία;», αναρωτιούνται μεταξύ άλλων στην Χαριλάου Τρικούπη, καταλήγοντας με τις λέξεις «Ντροπή, ντροπή, ντροπή!».

Στο ίδιο μήκος κύματος, δριμεία επίθεση στους «ακροδεξιούς πραίτορες του κ. Μητσοτάκη που επιδίδονται σε αποπροσανατολισμό και συστηματική επιχείρηση επίρριψης ευθυνών», εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στον Real FM.  

«Έχουν κατανοήσει οι υπουργοί (σ.σ. Θάνος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης), οι οποίοι βγαίνουν επώνυμα και συζητούν για αλλότρια θέματα, τι ακριβώς έχει γίνει και ποια είναι η ευθύνη της Κυβέρνησής τους; Έχουν υπολογίσει πόσους μήνες, πόσες εβδομάδες, πόσα χρόνια κυβερνούν αυτόν τον τόπο; Μπορούν να πείσουν τους συγγενείς των νεκρών, των τραυματιών και όλους εμάς τους πολίτες, ότι για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών ευθύνεται ένα παραπεμπτικό ή η δράση ενός άσχετου με το αντικείμενο προσώπου;», σημείωσε με νόημα μεταξύ πολλών άλλων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...