Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Ανεβάζει στροφές» με όπλο το πρόγραμμα

Τις προγραμματικές του παρεμβάσεις πυκνώνει το αμέσως επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, αντιλαμβανόμενος ότι κάθε φορά που το κόμμα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις επί πραγματικών προβλημάτων των πολιτών, βρήκε θετική ανταπόκριση στην κοινωνία. 

Το είδε, εξάλλου, να συμβαίνει στις προτάσεις του κόμματος για την κοινωνική κατοικία, το ιδιωτικό χρέος και την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και όταν εξήγησε για πρώτη φορά τα πλεονεκτήματα που θα είχε η υιοθέτηση της πρότασής του για επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος.

Με το πολιτικό θερμόμετρο, δε, να έχει ανέβει επικίνδυνα και την χώρα να έχει μπει ατύπως σε προεκλογική περίοδο και με τις …ευλογίες του πρωθυπουργού, που αίφνης ‘μύρισε’ εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα μπορούσε παρά να εκμεταλλευτεί ένα τέτοιο πλεονέκτημα. 

Ο ίδιος, εξάλλου, ποντάρει πολύ στο πρόγραμμα του κόμματός του, το οποίο περιγράφει ως σοσιαλδημοκρατικό, μία συνθήκη που ζητά ισχυρή εντολή στις εκλογές για να καταφέρει να την επιβάλει.

Δεν είναι τυχαίο ότι για την μεγάλη χθεσινή εκδήλωση για το κόστος διαβίωσης, επέλεξε να ακολουθήσει ακριβώς το μοντέλο της εκδήλωσης για την Υγεία, το οποίο και είχε βρει μεγάλη ανταπόκριση στη βάση όχι μόνο του κόμματος, αλλά και μεγάλης μερίδας μικρών και μεσαίων νοικοκυριών της χώρας. 
Και αυτό, διότι τα μέτρα που ανακοινώνει εν είδει προτάσεων κάθε φορά, είναι -καθώς λένε στην Χαριλάου Τρικούπη- απολύτως ρεαλιστικά, προσεκτικά κοστολογημένα και τελικά εφικτά να γίνουν πράξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής πρότεινε μεταξύ άλλων :

  • Τη μείωση των έμμεσων φόρων σε τρόφιμα και καύσιμα
  • Την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, ώστε αφενός να αναλάβουν και οι εταιρείες ένα μέρος του κόστους των αυξήσεων αντί να συσσωρεύουν υπερκέρδη, αφετέρου να δουν άμεσα μειώσεις στους λογαριασμούς τους οι καταναλωτές
  • Την παροχή φορολογικών κινήτρων για άμεσες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε νοικοκυριά, όπως η εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφόνων
  • Τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, μικρών επιχειρήσεων, αλλά και αγροτών και άλλων πολιτών, ώστε να καταστούν ‘αυτοπαραγωγοί’ ΑΠΕ και να μειωθεί το ενεργειακό κόστος
  • Την ενίσχυση των υποδομών δικτύων μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας
  • Τη στήριξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά του καθορισμού του μέσω των Εθνικών Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ για την περίοδο της κρίσης
  • Τη δημιουργία δεξαμενής 30.000 κατοικιών που θα διατεθούν με χαμηλό ενοίκιο σε νέα ζευγάρια και νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος
  • Το πρόγραμμα κατασκευής νέων ποιοτικών φοιτητικών εστιών
  • Την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών κ.ο.κ.

Με την εκδήλωση χθες, να χαίρει επίσης μεγάλης ανταπόκρισης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σκοπεύει να κινηθεί ακόμα περισσότερο σε αυτή την πεπατημένη το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Θα συνεχίσει να παρουσιάζει τμήματα του προγράμματος του κόμματος, που αφορούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και προσφέρουν απτές λύσεις στα προβλήματά τους, με ορίζοντα όμως την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 10 – 11 Δεκεμβρίου. 

Σε αυτή τη συνεδρίαση, αναμένεται αφενός να παρουσιαστεί συνολικά πια το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αφετέρου να εγκριθεί από το Σώμα του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, προκειμένου αμέσως μετά να αρχίσει να διακινείται ανά την χώρα, με στόχο να φτάσει σε κάθε γωνιά της. 

Στην ίδια συνεδρίαση, θα παρουσιαστεί και ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων του κόμματος, θέτοντας στην πραγματικότητα όλα πια τα στελέχη του σε θέσεις μάχης ενόψει εθνικής κάλπης, ανεξάρτητα από το πότε θα στηθεί αυτή τελικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...