Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Ανταλλαγή πυρών», αλλά χωρίς απαντήσεις…

Στην ουσία των πραγμάτων γύρω από το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ θέλησαν να μείνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντας πάντως για το τελείως αντίθετο τα δύο μεγάλα κόμματα, στον απόηχο της χθεσινής «μάχης» κυρίως μεταξύ των αρχηγών στη Βουλή.

Τον τόνο έδωσαν στη Βουλή, τόσο ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης που έσπευσε να αποδείξει ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο, η κυβέρνηση νομιμοποιεί την αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία παρακρατικών μηχανισμών, όσο και ο Χάρης Καστανίδης, που βάλθηκε να αναδείξει τις σοβαρές «αστοχίες» του νομοσχεδίου, εξαιτίας των οποίων εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ότι οι κίνδυνοι για το απόρρητο όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται.

Παρακολουθώντας ωστόσο την ‘ανταλλαγή πυρών’ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν θα μπορούσαν παρά να τοποθετηθούν και επ’ αυτής, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, να παίρνει πλέον την σκυτάλη και να καταγγέλλει τον τοξικό λόγο των δύο αρχηγών, που εν πολλοίς αποτελεί για την Χαριλάου Τρικούπη, επιλογή τους, με την οποία και θα πορευτούν ως τις εκλογές. «Ο ελληνικός λαός έγινε θεατής άλλης μιας παράστασης διχόνοιας και τοξικού λόγου από τους δύο συνήθεις πρωταγωνιστές, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα», είπε, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον και των δύο.

Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως στόχο να περάσει τον κάβο των εθνικών εκλογών, χωρίς να έχει πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών, κάτι που εξ αρχής είχαν τονίσει ότι επουδενί δεν πρέπει να γίνει. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο Νίκος Ανδρουλάκης του καταλόγισε χθες ότι «χωρίς ίχνος γενναιότητας», κατέθεσε ένα «νομοσχέδιο συγκάλυψης και εκ των υστέρων νομιμοποίησης των παράνομων ενεργειών της κυβέρνησής του», πηγαίνοντας στην πραγματικότητα από το «ελάτε να ενημερωθείτε στο αυτί», στο «ελάτε να ενημερωθείτε μετά από τρία χρόνια». Και ενώ τον κατηγόρησε προσωπικά πια πως κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει τον κάβο των εθνικών εκλογών χωρίς να έχει μάθει ο λαός την αλήθεια, δεν θα μπορούσε να μην παρατηρήσει ότι οι αποκαλύψεις συνεχίζονται. 

Αναφερόμενος και εκείνος στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «New York Times», σύμφωνα με την οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια για την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού Predator της εταιρείας Intellexa στη Μαδαγασκάρη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε το γεγονός ότι μία ευρωπαϊκή χώρα που οφείλει να προστατεύει αταλάντευτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτίθεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, «ανοίγοντας τον δρόμο σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τέτοια κακόβουλα λογισμικά σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών τους», όπως χαρακτηριστικά είπε σε δήλωσή του λίγο μετά το πέρας των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.  

Η αλήθεια είναι ότι στη Βουλή, τουλάχιστον σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, απαντήσεις επ’ αυτού δεν δόθηκαν. Από την άλλη, δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι τέτοιες δεν δόθηκαν από τον πρωθυπουργό σε σειρά ερωτημάτων που τίθενται εδώ και μήνες για το θέμα των υποκλοπών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πολιτικούς του αντιπάλους να του επιτεθούν.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πάντως, από τα πυρά δεν γλίτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι εξάλλου ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης που υποστήριξε στη δήλωσή του ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν …καλό να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πώς είναι δυνατόν επί των ημερών του μία εμπλεκόμενη με το Predator εταιρεία, που ιδρύθηκε με κεφάλαιο λίγων χιλιάδων ευρώ, να βρεθεί να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ με το Δημόσιο και μετά ο γιος του υπουργού που τις υπέγραφε, να προσλαμβάνεται εκεί.

Τούτων δοθέντων, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα και πάντως σίγουρα κανείς από τους αρχηγούς τους, δεν απαντά καθαρά στα ερωτήματα. Αντίθετα, εκτιμούν ότι πλέον μόνο τους εργαλείο είναι ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός για το ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον στην υπονόμευση των θεσμών.

Μία κριτική που το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη τους ασκεί εδώ και μήνες, υποστηρίζοντας στην πραγματικότητα, πως επί της διακυβέρνησής τους, τόσο η ΝΔ όσο και ΣΥΡΙΖΑ ‘έπαιξαν’ με τους Θεσμούς, με μόνο στόχο τα μικροκομματικά οφέλη. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ρητορική των στελεχών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έχει από καιρό ενταχθεί το ότι είναι αυτό το κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία των Θεσμών στην χώρα, όπως άλλωστε έκανε κατά το παρελθόν. 

Τυχαίο δεν είναι, βεβαίως, ούτε και το νέο τους σλόγκαν, σύμφωνα με το οποίο «ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα από αυτά που του προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ», φράση κατακλείδα χθες στη δήλωση ον κάμερα του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Όσο για το ποιος μπορεί να προσφέρει αυτά τα περισσότερα, η απάντηση για την Χαριλάου Τρικούπη είναι η προφανής. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με το σοσιαλδημοκρατικό, κυβερνητικό του πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά πια στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή. 

Εκεί και αναμένεται να εγκριθεί από το Σώμα του ανωτάτου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος, προκειμένου αμέσως μετά να ‘ταξιδέψει’ σε κάθε γωνιά της χώρας και να γίνει κτήμα των πολιτών…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί το μακελειό στη Ρωσία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εφιαλτικό γεωπολιτικό και οικονομικό ντόμινο

Το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής κοντά στη Μόσχα σε άλλες εποχές, θα αποτελούσε αποκλειστική υπόθεση της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά υπό το πρίσμα του πολέμου με την Ουκρανία, α...

Φόρτωση άρθρων...