Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Και τώρα η …διαχείριση των δημοσκοπήσεων

Στη …διαχείριση των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων περνά τώρα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που κατέγραψε σαφή πτώση στα ποσοστά του, στον απόηχο του Qatargate. Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη παρακαλούσαν να καθυστερήσουν λίγο ακόμα οι δημοσκοπήσεις που θα ακολουθούσαν τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, προκειμένου το θέμα να έχει κάπως …ξεθυμάνει. Πράγμα που δεν έγινε…

«Ήταν αναμενόμενο να παρουσιαστεί πρόσκαιρα μία δημοσκοπική κάμψη του ΠΑΣΟΚ μετά την υπόθεση της κ. Καϊλή, η οποία είχε διαχωρίσει τη θέση της από την παράταξη εδώ και πολύ καιρό», είπε, μιλώντας στο Action 24, ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, δίνοντας σε λίγες λέξεις το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει η Χαριλάου Τρικούπη στο ζήτημα. Λέξεις – κλειδιά το ‘πρόσκαιρα’, που σημαίνει ότι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ευελπιστούν πως το πλήγμα δεν θα είναι μη αναστρέψιμο, αλλά και ο ‘διαχωρισμός’ της θέσης της ευρωβουλευτή από το κόμμα. Ειδικά για το δεύτερο, δε, έχει ξεκινήσει ένα …μπαράζ αποκαλύψεων στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό Τύπο, προκειμένου να αποδειχθούν τα λεγόμενα Ανδρουλάκη ότι η κ.Καϊλή είχε από καιρό απομακρυνθεί ψυχή τε και σώματι από το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στην Ε.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στην Χαριλάου Τρικούπη θα ‘κραδαίνουν’ ως αντεπιχείρημα τη σύγκριση με τα ποσοστά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα, οπότε και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζει σταθερά αύξηση της δύναμής του, έναντι των άλλων δύο, που υπολείπονται σημαντικά των εκλογικών τους επιδόσεων τον Ιούλιο του 2019. 

Την ίδια ώρα, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αφήσουν πίσω τους την υπόθεση Καϊλή, αναπτύσσοντας νέα επιχειρήματα και κοιτώντας μπροστά. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, αλλά και το σύνθημα ότι κοιτάμε μπροστά και διαγράφουμε μία κόκκινη γραμμή σε συμπεριφορές και πρακτικές του παρελθόντος που πλήγωσαν τους πολίτες, θα βελτιώσει το κλίμα στο δρόμο προς τις εκλογές», είπε από την πλευρά του μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, σημειώνοντας ότι το κόμμα του θα επιμείνει πολιτικά και με προτάσεις.

Ειδικά για τη δημοσκόπηση της Pulse ρωτήθηκε και ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής, που μιλώντας στον Real FM, όπου και ξεδίπλωσε ένα ακόμα επιχείρημα της Χαριλάου Τρικούπη, αυτό της μικρής μόνο πτώσης των ποσοστών δεδομένου του σκανδάλου. «Εμπιστεύομαι όλες τις δημοσκοπήσεις και τις αναλύω, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημοσύνη των δημοσκόπων», είπε, σημειώνοντας όμως ότι η δημοσκόπηση αυτή έγινε στην κορύφωση της υπόθεσης Qatargate. «Στην κορύφωση, λοιπόν, αυτή, χάσαμε μία μονάδα. Αυτό είναι το μέγιστο που θα μπορούσαμε να χάσουμε», είπε, προσθέτοντας πως εφόσον είναι λόγω αποσυσπείρωσης, «είναι η πιο εύκολα ανακτήσιμη μονάδα για ένα πολιτικό κόμμα.

Σε αυτό το μήκος κύματος, στην Χαριλάου Τρικούπη, θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν μπροστά, με προτάσεις και πολιτικές και όχι πυροτεχνήματα ή αδιέξοδη κριτική, όπως χαρακτηριστικά λένε. Την ίδια ώρα, επιμένουν στην αυτόνομη πορεία του κόμματος και παραπέμπουν στο διάστημα μετά από τις εκλογές, όταν οι πολίτες θα έχουν στείλει το δικό τους μήνυμα στην κάλπη, για τις όποιες συζητήσεις επί τυχόν συνεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Και αυτός ο τελευταίος, δε, υποστηρίζουν πως θα πρέπει να γίνει στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, με τους ίδιους να ζητούν ισχυρή εντολή από τους πολίτες για να μπορέσουν να επιβάλουν τα σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά που θεωρούν ότι θα πρέπει να έχει η επόμενη Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...