Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Ξηλώνεται» το κυβερνητικό αφήγημα και στις υποκλοπές

Μπορεί η επικαιρότητα να κινείται απολύτως -και ορθώς- γύρω από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, αλλά και στην ανάγκη απόδοσης ευθυνών για αυτό, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δε σημαίνει ότι έχει εγκαταλειφθεί η υπόθεση των υποκλοπών. 

Τουλάχιστον όχι από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που τρόπον τινά στοχοποιήθηκε όταν παρακολουθήθηκε, αποδεδειγμένα πια ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Βούτυρο στο ψωμί» της Χαριλάου Τρικούπη, που πάντως εξ αρχής δε αντιμετώπισε το ζήτημα ως κομματικό ή προσωπικό του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά ως ζήτημα Δημοκρατίας, υπήρξε η χθεσινή αποκάλυψη της New York Times για την ταυτόχρονη παρακολούθηση στελέχους της Meta (Facebook) στην Ελλάδα τόσο μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, όσο και από την ΕΥΠ. 

Σύμφωνα με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, το δημοσίευμα μίας εκ των πλέον εγκρίτων εφημερίδων του κόσμου, έρχεται να …ξηλώσει το κυβερνητικό αφήγημα ότι οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό.

Στην Χαριλάου Τρικούπη στέκονται κυρίως σε μία συγκεκριμένη φράση του δημοσιεύματος της διεθνούς φήμης εφημερίδας, η οποία και αποκαλύπτει κατά τους ίδιους τα έργα και τις ημέρες των εκλεκτών του πρωθυπουργού στην ΕΥΠ και γύρω από αυτή. Στο δημοσίευμα αναγράφεται επί λέξει ότι «η ταυτόχρονη παρακολούθηση του τηλεφώνου του στόχου από την ΕΥΠ και ο τρόπος που παγιδεύτηκε δείχνουν ότι η υπηρεσία κατασκοπίας και όποιος έβαλε το λογισμικό που είναι γνωστό ως Predator, δούλευαν χέρι – χέρι», πράγμα που έρχεται να ‘κουμπώσει’ στις αρχικές υπόνοιες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που από την πρώτη στιγμή δε θεώρησε …σύμπτωση το γεγονός ότι όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πάτησε πάνω στον σύνδεσμο που του εστάλη και άρα δεν ενεργοποίησε το Predator, άρχισε να παρακολουθείται από την ΕΥΠ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, εξίσου αν όχι πιο σημαντικά ακόμα, θεωρούν τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με την εμπλοκή του ιστοτόπου μέσω του οποίου οργανώθηκε η διαδικασία και διακινήθηκαν τα μηνύματα για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό, με την Χαριλάου Τρικούπη να ζητά επιτακτικά τον άμεσο πλέον έλεγχο και την διαβεβαίωση τελικά ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών δεν έγιναν βορά ενός παράνομου συστήματος παρακολούθησης, με ευθύνη της Kυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ένα βήμα παραπέρα, πήγε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος που υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να αποτελεί ευρωπαϊκό κράτος μόνο υπό γεωγραφικούς όρους, μετά και από το δημοσίευμα των New York Times, θυμίζοντας παράλληλα την πρόσφατη άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να συναντήσει την Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

«Είμαστε εμείς και η Πολωνία του πρώην προέδρου Κατσίνσκι που έχουμε αρνηθεί θεσμική συνάντηση με Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα για τις ελευθερίες των πολιτών. Δεν ξέρω εάν αυτό περιποιεί τιμή στην χώρα μας. Εμάς μας φαίνεται ανατριχιαστικό», είπε με νόημα, δίνοντας το στίγμα του τι …αισθάνονται για τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...