Τρίτη
30 Μαΐου 2023

ΠΑΣΟΚ: «Με εντολή Μητσοτάκη» όλα, εκτός από τα …λάθη

«Ζούμε, τελικά, στην χώρα όπου όλα γίνονται «με εντολή Μητσοτάκη», εκτός εάν είναι λάθος, οπότε ο ίδιος δήθεν ‘δε γνωρίζει τίποτα’». Στην φράση αυτή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζου, συνοψίζεται η άποψη του κόμματος, όπως αποκρυσταλλώνεται για τον πρωθυπουργό και την προσπάθεια που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να τον αφήσει εκτός κάδρου κάθε φορά που πρέπει να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη η κυβέρνηση.

Το ίδιο έγινε στην υπόθεση των υποκλοπών, θυμίζουν με νόημα στην Χαριλάου Τρικούπη, το ίδιο επαναλαμβάνεται ως «καρμπόν» στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όπου όμως μετράμε 57 θύματα…

Στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν ξεκάθαρα για … «υποτιθέμενη άγνοια» του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για ελαφρυντικό, αλλά για επιβαρυντική περίσταση, αφού «πιστοποιεί την αναξιοπιστία του», όπως χαρακτηριστικά λένε. «Είναι το τελευταίο καταφύγιο όσων επιλέγουν να αποκρύψουν την ευθύνη τους, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του λαού και περιφρονώντας το καθολικό αίτημα για αλήθεια και δικαιοσύνη», σχολιάζουν. 

Ειδικά για το θέμα του δυστυχήματος στα Τέμπη, δε, θυμίζουν με νόημα την προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2019, από την οποία προκύπτει ότι το κυβερνών σήμερα κόμμα γνώριζε τα πάντα για τα εκκρεμή έργα ασφάλειας και τα προβλήματα στους σιδηροδρόμους, μήνες πριν αναλάβει την εξουσία. «Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει ένα φύλλο συκής, μα αδυνατεί να κρύψει τη γύμνια του βασιλιά», λένε, επιμένοντας πως και ήξερε και μπορούσε να τα αλλάξει, αλλά αδιαφόρησε και προτίμησε να ευνοήσει φίλους, παρά να παρέχει ασφάλεια στις μεταφορές για τους πολίτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα πάνε με μεγάλη ικανοποίηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  στη  Βουλή τη Δευτέρα, όπου αναμένεται να ενημερώσουν για το δυστύχημα στα Τέμπη και την εξέλιξη της σύμβασης 717 του 2014 στα τρένα όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί από το 2014 μέχρι σήμερα, επιμένουν να τονίζουν ότι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες. 

Για του λόγου το αληθές, στην Χαριλάου Τρικούπη τάσσονται υπέρ της πλήρους διερεύνησης των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών και ζητούν «να πέσει φως παντού και το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο». Την ίδια ώρα όμως, λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης.

«Κυβερνά επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια και προεκλογικά είχε δηλώσει ότι θα κάνει τα πάντα για να λυθεί το ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων», δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, θυμίζοντας με νόημα ότι οκτώ μέρες πριν από την τραγωδία ο αρμόδιος τότε υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής από το βήμα της Βουλής διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται θέμα με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και έψεγε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που του έθεταν αυτό το ζήτημα.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για «συγκεκριμένες παραλείψεις’ στη σύμβαση για την τηλεδιοίκηση και την φωτοσήμανση. «Υπάρχει ένα πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που λέει ότι αυτό το έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο τον Ιούλιο του 2022. Αν αυτό είχε γίνει πράξη, θα ζούσαν οι 57 συμπολίτες μας», λένε, ενώ στο κάδρο βάζουν και τις ευθύνες του λεγόμενου ‘επιτελικού κράτους». 

«Αυτό είναι το επιτελικό κράτος. Το προσωπείο έπεσε για μία ακόμη φορά και φάνηκε η αδιαφάνεια, η έλλειψη λογοδοσίας, η ευνοιοκρατία και το ρουσφέτι», λένε, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να σημειώνει για τους κυβερνώντες ότι «τώρα έρχονται να μας πουν ότι θα εκσυγχρονίσουν το κράτος στο δεύτερο ημίχρονο». Και να αναρωτιέται τι ακριβώς έκαναν στο πρώτο ημίχρονο…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική «γενοκτονία» απέναντι στον καθένα που τολμάει να αμφισβητήσει την ηγεσία

Για να μην μπερδεύστε και ψάχνετε εναγωνίως τη γωνία από το δεκάρικο ο κ. Ξυδάκης και οι διαπιστώσεις του περί συνδρόμου της Στοκχόλμης και θυρωρών της νύχτας (σε σχέση με ένα τμήμ...

Μπαίνοντας σε ένα νέο πολιτικό κύκλο

Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών αποτέλεσε κυριολεκτικά ένα εκλογικό σεισμό. Το εύρος της νίκης της Ν.Δ. αλλά και το μέγεθος της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τα βασικά χαρα...

Φόρτωση άρθρων...