Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Νέο μοντέλο προγραμματικής αντιπολίτευσης

Απόψεις Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Φρέσκες και ξεκάθαρες θέσεις, και όχι σκέτο ανάθεμα, απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ, ζητά τώρα από τους επιτελείς του ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας διττό στόχο. Αφενός να κατοχυρωθεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στη συνείδηση των πολιτών ως η εναλλακτική επιλογή που έχει να προσφέρει τις δέουσες λύσεις απέναντι στα προβλήματα που εξέθρεψε με την πολιτική της η κυβέρνηση της ΝΔ, αφετέρου να αναδειχθεί το 'θολό μήνυμα’ των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγει κατά την Χαριλάου Τρικούπη κυρίως την τοξική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών και όχι την διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων.

Ειδικότερα, στην Χαριλάου Τρικούπη στρέφονται τώρα κυρίως στην καθημερινότητα των πολιτών, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο προγραμματικής αντιπολίτευσης. Στην πραγματικότητα, με τη συγκρότηση των τομέων του κόμματος, επιχειρείται να φτιαχτούν μικρές ‘ομάδες κρούσης’ ανά τομέα, προκειμένου το κόμμα να επιδεικνύει καλύτερα αντανακλαστικά στην πορεία προς τις κάλπες.

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, ο αρμόδιος τομέας του κόμματος σε συνεργασία με τον αρμόδιο βουλευτή θα αναλαμβάνουν να ‘απαντούν’ σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία, εντοπίζοντας άμεσα τα τρωτά της σημεία, αναδεικνύοντάς τα, αλλά και καταθέτοντας τη δέουσα αντιπρόταση, που θα λειτουργούσε καλύτερα ή θα έλυνε πραγματικά το πρόβλημα, ανάλογα με τη ρύθμιση.

Στόχος της νέας αυτής τακτικής του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές να παρουσιάζει ακόμα πιο δομημένα και πιο τεκμηριωμένα τις απόψεις του, πολλαπλασιάζοντας παράλληλα το μήνυμα που θέλει να περάσει στην κοινωνία. Μόνο έτσι, εκτιμούν εξάλλου στην Χαριλάου Τρικούπη ότι θα καταφέρουν να ‘περάσουν’ το μήνυμα ότι αποτελούν την μοναδική πραγματική εναλλακτική πολιτική πρόταση, την οποία και αξίζει τον κόπο να στηρίξουν οι πολίτες στην κάλπη.

Μία πρώτη γεύση του του τι θα ακολουθήσει σε μία σειρά από θέματα, δόθηκε χθες, με την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος για την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια, από τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, σε μία εκδήλωση στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε ακριβώς έναν χρόνο πριν από τη ζωή. Οι ρηξικέλευθες ιδέες και οι καινοτομίες που ακούστηκαν χθες για πρώτη φορά, στην εκδήλωση στο Caravel δίνουν τον τόνο, στον οποίο θα πρέπει να συνηθίζουν στο εξής τα στελέχη του κόμματος, όπως χαρακτηριστικά λέγεται.

Εξάλλου, σε επίπεδο καθημερινότητας, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα εστιάσουν το επόμενο διάστημα σε μια σειρά από θέματα, μεταξύ των οποίων η ακρίβεια από το ρεύμα ως το σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, η ενέργεια, οι ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία, οι ανελαστικές δαπάνες κάθε νοικοκυριού για την εκπαίδευση των παιδιών, πολύ πέραν του δημόσιου σχολείου κ.ο.κ. Δεν είναι τυχαίο ότι υποστηρίζουν πως η κυβερνητική φιλοσοφία στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και όχι να χρηματοδοτήσει κοινωνικές δομές ή να στηρίξει τους πλέον αδύναμους. Και αυτή είναι βασική διαφορά τους…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...