Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ο «εμφύλιος» ξεκίνησε προεκλογικά…

Αν υπάρχει κάτι που αγαπά να …μισεί η Χαριλάου Τρικούπη, είναι τα εσωκομματικά προβλήματα. Ειδικά λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Και χθες προέκυψε ένα τέτοιο από το …πουθενά.

Ο λόγος για την αποστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα , πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες». 

Και ενώ η φράση ακούγεται πολύ κοντά στην …κοινή λογική, ήρθε λίγες ώρες μετά από την τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ, με την οποία έθεσε το πλαίσιο των συνεργασιών τις οποίες θα συζητούσε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις την επομένη των εκλογών.

Σε αυτήν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι για να μπει στη διαδικασία να συζητήσει μετεκλογικά για την είσοδο του κόμματός του στην όποια κυβέρνηση, θα πρέπει αυτό να γίνει μετά από την πρώτη Κυριακή, το κόμμα του να έχει πάρει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό και να μην είναι πρωθυπουργοί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο ίδιος μάλιστα, ενώ πιέστηκε να απαντήσει, περιορίστηκε να μιλήσει για ‘πολιτικά πρόσωπα’ τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο προγραμματικό σχέδιο στο οποίο θα συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις που θα μετέχουν στην Κυβέρνηση.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αντέδρασαν ακαριαία, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να σχολιάζουν ότι «είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο». Τυπικά, η «μάχη» έληξε εκεί, αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος δε θέλησε να δώσει συνέχεια και η Χαριλάου Τρικούπη δεν επανήλθε.

Ο «εμφύλιος πόλεμος» όμως μόλις ξεκίνησε. Όπως άλλωστε και η προεκλογική περίοδος…

Οι σχέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Ανδρέα Λοβέρδο βρίσκονται από καιρό στο Ναδίρ. Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού έχουν κατά καιρούς ενοχλήσει την ηγεσία του κόμματος, που όμως τηρούσε σιγή ιχθύος, αφενός λόγω της στήριξης του Ανδρέα Λοβέρδου (που υπήρξε υποψήφιος για την ηγεσία) τη δεύτερη εβδομάδα των εσωκομματικών Εκλογών τον Δεκέμβριο του 2021, αφετέρου εξαιτίας της στάσης του για περίπου έναν χρόνο από τότε και μετά, οπότε και δεν μιλούσε δημοσίως παρά για θέματα της αρμοδιότητάς του, προκειμένου να μη δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον νέο πρόεδρο.

Η χθεσινή του κίνηση όμως δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη. Ήταν ο ίδιος που αποφάσισε να λάβει σαφείς αποστάσεις από τη ‘γραμμή’ του προέδρου, αποδομώντας τον δικό του λόγο λίγες μόλις ώρες μετά τη συνέντευξή του.

Αυτό είχε γίνει ξανά όταν στον απόηχο δήλωσης του Νίκου Ανδρουλάκη τον περασμένο Αύγουστο, με την οποία υποστήριζε περίπου ότι ο λαός θα δείξει την πόρτα της εξόδου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή τις υποκλοπές, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ευθέως ότι οι υποκλοπές δεν είναι λόγος να πάμε σε εκλογές, ενώ αργότερα, όταν το ζήτημα σχολίασε καυστικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αντί να μείνει στην ουσία των λεγομένων του, εστίασε στο «μέτωπο Τσίπρα – Καραμανλικών», το οποίο «πλήρωσε ακριβά η χώρα» όπως είχε τότε δηλώσει.

Τέτοιες ‘παραφωνίες’ εκ μέρους του πρώην υπουργού, υπήρξαν και άλλες, με την Χαριλάου Τρικούπη τότε να επιλέγει να μη ρίξει νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης. Φαίνεται όμως, ότι αυτή η ώρα κοντοζυγώνει και αυτό παρότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πενήντα χρόνια μετά...

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, αναπόφευκτα οδηγεί και στο τέλος της δημοκρατίας

Φόρτωση άρθρων...