Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Όποτε δυσκολεύεται ο Μητσοτάκης, πιάνεται από τον Τσίπρα…

Τις ερμηνείες όσων βλέπουν πίσω από την επίθεση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην κυβέρνηση, τυχόν …ειλημμένη απόφαση για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντικρούουν ως μη έχουσες βάση στην Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας πως η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση…

Στην πραγματικότητα, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη βλέπουν πίσω από τέτοιου είδους αναφορές, την προσπάθεια της ΝΔ να κρατηθεί στην εξουσία, μια και όπως υποστηρίζουν στο παρασκήνιο, κάθε φορά που ο Πρωθυπουργός ζορίζεται από την επικαιρότητα για την οποία ο ίδιος ευθύνεται, κραδαίνει το …σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με αυτό εννοούν ότι θυμίζει πόσο ‘κακή’ ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για να μπορέσει, συγκρινόμενος μαζί της, να παραμείνει στην εξουσία και μετά από τις Εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο ότι κληθείς να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «σοσιαλ – Καμμένος», ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, υποστήριξε (ΑΝΤ1) ότι «κάθε φορά που δυσκολεύεται ο κ. Μητσοτάκης στη διακυβέρνηση -με διάφορα ζητήματα που του έχουν προκύψει- πιάνεται από τον κ. Τσίπρα», προσθέτοντας πως αυτό γίνεται και τώρα. Ο ίδιος, άφησε να εννοηθεί ότι οι κυβερνώντες αντί να κάνουν μόνιμες παρεμβάσεις όπως αντιπροτείνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ακολουθούν την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα στα επιδόματα. 

«Καταγγέλλατε τον κ. Τσίπρα για επιδοματική πολιτική και κάνετε τα ίδια  και χειρότερα, καταγγέλλατε τον κ. Τσίπρα για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και κάνετε τα ίδια. Εμείς θέλουμε κάτι διαφορετικό», είπε, αναφερόμενος στην ατζέντα προγραμματικών αλλαγών της Χαριλάου Τρικούπη, με την οποία θα μπορούσε να πάει σε διάλογο την επομένη των εκλογών. 

Από την άλλη, διερωτήθηκε με ποιον θα μπορούσε να κάνει διάλογο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές μέχρι να επιτευχθεί αυτοδυναμία, ενώ ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι αν δεν κερδίσει, δεν θα υπάρχει καμία διακυβέρνηση στον τόπο…

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή …βολεύει τη ΝΔ να τους παρουσιάζει ως «παρακολούθημα» του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αντλήσει τις ψήφους των κεντρώων που δεν επιθυμούν την επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία. 

Ειδικά δεδομένου ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι σε μεγάλο βαθμό ‘αντι-ΣΥΡΙΖΑ’. Από την άλλη, το ίδιο έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν από τη δική της σκοπιά η Κουμουνδούρου, εμφανίζοντας ως βολικό εταίρο της ΝΔ το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να υψώνουν συγκεκριμένα σύνορα τόσο με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, επιμένοντας στην αυτόνομη πορεία του κόμματος, και την ανάγκη η όποια συζήτηση μετεκλογικά, να γίνει στη βάση ενός προγράμματος. 

Για του λόγου το αληθές, θεωρούν ως βάση διαλόγου το δικό τους κυβερνητικό πρόγραμμα, αφού πιστεύουν βαθιά ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία σοσιαλδημοκρατική Κυβέρνηση. 

Αυτό βεβαίως θα μπορέσουν να το προτείνουν ως βάση συζήτησης μόνο στον βαθμό που μετά τις εκλογές θα πάρουν την τρίτη έστω διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να ζητούν με κάθε ευκαιρία ‘ισχυρή εντολή’ από τον λαό, προκειμένου να μπορούν να επιβάλουν μερίδα έστω των σοσιαλδημοκρατικών τους προτάσεων στη νέα κυβέρνηση. 

Είναι ‘στοίχημα’ για εκείνους, άλλωστε, ο σχηματισμός κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή των Εκλογών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΔΕΘ - Το πανηγύρι της Θεσσαλονίκης

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια ετήσια εμπορική εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα. Ποτέ δεν κατάλαβα το ΄΄μεγάλης σημασίας’’. Την επισκέφτηκα και φέτος. Τεχνολογία, έ...

Παραλογίζεται η Ευρώπη;

Εκτός τόπου, χρόνου και πολιτικής πραγματικότητας η έκθεση του Μάριο Ντράγκι για το μέλλον της Ευρώπης. Με άγνωστο βέβαια το ύψος των αποζημιώσεων για τους συντάκτες της. Αλλά δεν ...

Ελληνικό πολιτικό σκηνικό

Ποτέ δεν βαριέσαι παρακολουθώντας τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Χωρίς συνήθως ποτέ να συμβαίνει κάτι συγκλονιστικά καινούργιο. Όλοι έχουν άποψη, την εκφράζουν, αδιαφορώντας συ...

Φόρτωση άρθρων...