Κυριακή
05 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Πώς θα περιοριστεί η ζημιά…

Μπορεί η αντίδραση στην είδηση ότι η Εύα Καϊλή κατηγορείται για συμμετοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς να αρκούσε για την ακαριαία αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη και τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από το βράδυ της Παρασκευής ακόμα, αυτό δε σημαίνει όμως το όλο θέμα θα σταματούσε να τους απασχολεί. Κάθε άλλο. Και στην Χαριλάου Τρικούπη, το γνωρίζουν καλά…

Ήδη από το Σάββατο, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκάλεσε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες προκειμένου να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν στο εξής, προκειμένου να περιοριστεί στον μέγιστο βαθμό η …ζημιά που αναμένεται να προκαλέσει η όλη υπόθεση στο κόμμα, που ευελπιστεί να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου, μετά από τις επικείμενες εκλογές, σε λίγους μήνες από σήμερα.

Το στίγμα έδωσε χθες, ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής στο Κάραβελ για την ανάγκη του δημοκρατικού κόσμου της χώρας για ‘Αλλαγή’, την οποία ουδείς έχει το δικαίωμα να προδώσει. «Δε θα συμβιβαστώ με πρακτικές που πλήγωσαν τον κόσμο της παράταξης στο παρελθόν. Δεν θα δεχθώ ούτε ψήγμα υπόνοιας σε θέματα διαφάνειας. Δεν θα επιτρέψω κανείς να αμαυρώσει τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ», είπε, τονίζοντας πως όσο ισχυρός και να είναι κάποιος, θα βρίσκεται ενώπιον της σταθερά αξιακής στάσης του κόμματος απέναντι στα πράγματα.

Στη δε, αποστροφή του λόγου του ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του κόμματος, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες αποκαλύψεις προς όφελός τους, κρύβεται μία ακόμα ανησυχία των παροικούντων την Χαριλάου Τρικούπη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι με το ΠΑΣΟΚ μοιραία να παίζει σημαντικό ρόλο την επομένη των εκλογών στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα επιχειρήσουν να φέρουν και άλλες δυσώδεις υποθέσεις στην επιφάνεια. Είτε υπάρχουν, είτε …δεν υπάρχουν. Και προετοιμάζονται για όλα αυτά τα ενδεχόμενα.

Ειδικά για τους κυβερνώντες, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι αξιοποίησαν την Εύα Καϊλή σαν Δούρειο Ίππο στην υπόθεση των υποκλοπών, προκειμένου να θολώσουν το τοπίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή PEGA. Τους καταλόγισε, δε, ότι προετοίμαζα την ευρωβουλευτή για ‘μεταγραφή αεροδρομίου’, πλην όμως σήμερα κάνουν ότι δεν την ξέρουν, ενώ επιπλέον έχουν το θράσος να προσπαθούν να συνδέσουν την παράνομη παρακολούθηση του ίδιου, που ολοκληρώθηκε έναν χρόνο πριν, με μία ποινική υπόθεση που ξεκίνησε να διερευνάται πολύ αργότερα. Και κάπως έτσι, πέρασε στην αντεπίθεση. «Εμείς όταν το ζήτημα προέκυψε, απαντήσαμε αυτόματα και καθαρά. Έχουν κάνει το ίδιο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που έχουν μάθει να βάζουν εμπόδια στη Δικαιοσύνη και στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, που έχουν υπονομεύσει τη διάκριση των εξουσιών πολλές φορές, αυτοί που κάνουν πλάτες στα συμφέροντα για να θησαυρίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού;», ρώτησε, καλώντας πρώτα να απαντήσει ο κ.Μητσοτάκης ποιων τα δάνεια 63 εκατομμυρίων ευρώ αγόρασε ο Ανδρέας Πάτσης με δάνειο από την ίδια τράπεζα και τι είδους υπηρεσίες προσέφερε στα ΕΛΤΑ που άξιζαν άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. «Ποιος είναι ο λόγος που με παρακολουθούσε η ΕΥΠ και γιατί επιλέγει εκλογές στον βούρκο αντί για το φως όπως πολλές φορές τον έχω προκαλέσει;», ρώτησε.

Εκτός κάδρου όμως, δεν άφησε ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του ότι επιχείρησε να ποδηγετήσει τη Δικαιοσύνη, να κάνει παιχνίδια με τους θεσμούς διοργανώνοντας το δημοψήφισμα των πέντε εργάσιμων ημερών, αλλά και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με ‘λαγούς’ και ενέχυρο βοσκοτόπια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, κάλεσε αμφότερους τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων να μην κουνούν το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, «διότι εμείς παίρνουμε καθαρές αποφάσεις, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο ούτε του κολλητού, ούτε του ανηψιού», όπως είπε.

Απάντηση έδωσε και στους ‘μετά Χριστόν προφήτες’, που αναρωτιούνται τώρα γιατί δεν διέγραψε την Εύα Καϊλή από το κόμμα του νωρίτερα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θύμισε ότι η υπόθεση για την οποία ερευνάται η ευρωβουλευτής έγινε γνωστή το βράδυ της Παρασκευής και η ‘αντίδρασή’ του υπήρξε ακαριαία. Θύμισε ωστόσο τη δημόσια αποδοκιμασία των δηλώσεών της για το Κατάρ από τον ίδιο την ίδια μέρα και επανέλαβε την απόφασή του από καιρό να μην είναι εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής το 2024. «Ένας πολιτικός αρχηγός οφείλει με τις αποφάσεις του να εκπέμπει πολιτική ουσία και όχι παραπολιτική», είπε, σημειώνοντας όμως ότι δεν θα άφηνε να αιωρούνται υπόνοιες στο εσωτερικό και στην ΕΕ ότι προσπαθούσε να παρέμβει στην Έκθεση της PEGA, της οποίας η Εύα Καϊλή ήταν σκιώδης εισηγήτρια, διαγράφοντάς την για ζητήματα που αφορούσαν στη στάση της γύρω από τις υποκλοπές. Όμως, σε ζητήματα διαφθοράς «δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις», είπε. Και αυτό έχει σκοπό να υπηρετήσει με ευλάβεια στο εξής…

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Φόρτωση άρθρων...