Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ σε …προεκλογική τροχιά

Στο …φουλ βάζει τις μηχανές το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που αφήνοντας πια πίσω του -αν και πάντα ζωντανή- την υπόθεση των υποκλοπών, βάζει πλώρη για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του ενόψει εθνικών Eκλογών.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εξάλλου, η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και αυτό συνιστά ‘καμπανάκι’ για το εσωτερικό του κόμματος, που αν μη τι άλλο θέλει να καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως το κόμμα που έχει τις λύσεις στα προβλήματά του, αποτελεί την εγγύηση της ομαλής λειτουργίας των θεσμών και επιπλέον χαρακτηρίζεται από ανανέωση και δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό εαυτό του, αυτόν που απομάκρυνε χιλιάδες ψηφοφόρων προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. 

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Χαριλάου Τρικούπη εργάζονται πυρετωδώς στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης και παρουσίασης του σοσιαλδημοκρατικού προγράμματος του κόμματος, αλλά παράλληλα και συγκρότησης των ψηφοδελτίων και των Τομέων του κόμματος. 

Μετά την ολοκλήρωση και την παρουσίαση των προτάσεων του κόμματος σε θέματα όπως η Κοινωνική Στέγη, η αντιμετώπιση της Ενεργειακής Κρίσης κ.α., χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προτάσεις του για την αντιμετώπιση του Ιδιωτικού Χρέους και δη για την προστασία των δανειοληπτών με ελβετικό φράγκο, όταν οι τράπεζες το παρουσίαζαν ως πανάκεια, μη μπορώντας να προβλέψουν τις εξελίξεις. 

Παράλληλα, σταδιακά ολοκληρώνονται οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση – Κοινωνική Προστασία & Συνοχή και τα Αγροτικά, ενώ αμέσως μετά σειρά έχει η Υγεία και το πολύπαθο ΕΣΥ. 

Το ίδιο θα γίνει με ένα προς ένα τα μεγάλα θέματα, προκειμένου αυτά να αποκωδικοποιηθούν σε φυλλάδια που θα μοιραστούν χέρι με χέρι, ανά την Ελλάδα κατά την επίσκεψη κλιμακίων του κόμματος, μια και ο πρόσφατος τραυματισμός του Νίκου Ανδρουλάκη δεν του επιτρέπει να ακολουθήσει τον αρχικό προγραμματισμό του με παρουσία του ίδιου σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας πριν από την Προγραμματική Συνδιάσκεψη που πλέον πηγαίνει για τον Νοέμβριο. 

Στο μεταξύ, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, προγραμματίζεται να συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου εκεί να θέσει τις προτεραιότητες του κόμματος για το επόμενο διάστημα. 

Θα μιλήσει εξάλλου για το ‘τελευταίο μίλι’ ενόψει εκλογών και θα δώσει το στίγμα του τι θα πρέπει να αναδεικνύει το κόμμα στο εξής και με τι να ασχολείται σε καθημερινή βάση. Αμέσως μετά την ομιλία Ανδρουλάκη, δε, τον λόγο θα πάρει ο επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του κόμματος Νίκος Χριστοδουλάκης για να παρουσιάσει σε μία σύντομη εκδοχή του το πρόγραμμα, που θα μοιραστεί μάλιστα στους βουλευτές, προκειμένου να καταθέσουν και εκείνοι τυχόν προτάσεις εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου για την περαιτέρω βελτίωση του προγράμματος. 

Επιπλέον, ιδιαίτερο βάρος πλέον δίνεται και στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, μία μεγάλη εικόνα των οποίων αναμένεται να έχουμε εντός του επόμενου μήνα. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει δώσει ήδη την εντολή να κλείνουν σιγά σιγά τα ψηφοδέλτια, στην Χαριλάου Τρικούπη και την αρμόδια Επιτροπή Ψηφοδελτίων υπό τον Βαγγέλη Αργύρη επικρατεί ‘πυρετός’. 

Στόχος, είναι το αμέσως επόμενο διάστημα, τα περισσότερα ψηφοδέλτια να έχουν κλείσει και οι ίδιοι οι υποψήφιοι, να είναι εκείνοι που θα πάρουν το κόμμα επ’ ώμου, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της χώρας τις προτάσεις και τις απόψεις του. Αντίστοιχη δουλειά αναμένεται να γίνει και σε επίπεδο Νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων του κόμματος, που παρότι έχουν συγκροτηθεί από τον περασμένο Μάιο, τώρα μπαίνουν σιγά σιγά στο ‘παιχνίδι’, αναθερμαίνοντας τις σχέσεις του κόμματος με τη βάση του, πράγμα πολύτιμο ενόψει εκλογών. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες και στην προσπάθεια συγκρότησης των Τομέων του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου, υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή σε πολίτες, ειδικούς και επιστήμονες, ώστε να συμβάλουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτάσεων και της πολιτικής του κόμματος, με την ανταπόκριση του κόσμου μάλιστα να είναι θεαματική. 

Τα βιογραφικά των υποψηφίων που συγκεντρώθηκαν, τυγχάνουν επεξεργασίας αυτή την περίοδο και σύντομα η νέα σύνθεση των Τομέων θα δοθεί στη δημοσιότητα. 

Κοινή συνισταμένη των τριών, Προγράμματος, Ψηφοδελτίων και Τομέων, αναμένεται να είναι η ανανέωση, που αποτελεί αφενός αίτημα της βάσης του κόμματος, αφετέρου προεκλογική ακόμα δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Ως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα έχει στο επίκεντρό του τη νέα γενιά και τελικά ως ένα «συμβόλαιο» του κόμματος με τη νέα γενιά, είχε περιγράψει προ μηνών το Πρόγραμμα ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ενώ ανανεωμένα σε πολύ μεγάλο ποσοστό αναμένονται τα ψηφοδέλτια και οι Τομείς του κόμματος, όπου εν πολλοίς θα δοθεί βήμα στη ‘νέα γενιά’ ανθρώπων, αυτούς που απέχουν πολύ από τη λογική της επετηρίδας, αλλά έχουν γνώσεις, ικανότητες και θέληση να προσφέρουν…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...