Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Σκληρή αντιπαράθεση και με τους δύο

Τις αρχές, τις αξίες και τις προγραμματικές τους θέσεις προτάσσουν ενόψει εκλογών στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μη αφήνοντας όμως εκτός ατζέντας θέματα που αποτελούν ‘βούτυρο στο ψωμί’ τους, όπως αυτό των υποκλοπών, που τόσο κυριάρχησε στην επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα, με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται στο επίκεντρο ως ένας από τους παρακολουθούμενους από την ΕΥΠ και θύμα απόπειρας παρακολούθησης και μέσω Predator.  

Ειδικότερα, μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει χθες η γνωμοδότηση Ντογιάκου, πίσω από την οποία στην Χαριλάου Τρικούπη ‘είδαν’ την παρεμπόδιση της έρευνας της ΑΔΑΕ, αλλά και την αποκάλυψη της πραγματικής κατά τους ίδιους σκοπιμότητας του πρόσφατου κυβερνητικού νομοθετήματος «υπέρ της συσκότισης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και της εκ των υστέρων ‘νομιμοποίησης’ των κυβερνητικών αυθαιρεσιών», όπως χαρακτηριστικά λένε. Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, βεβαίως, μπαίνει πρωτίστως η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και εκείνη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριά την ευθύνη για το πλήγμα τους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου, επιβεβαιώνοντας καθημερινά πόσο άριστος μιμητής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρξε», λένε χαρακτηριστικά στην Χαριλάου Τρικούπη.

Σχολιάζοντας, δε, το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικές διπλωματικές Αρχές στο Μπαγκλαντές είχαν ενημερωθεί επισήμως για το ταξίδι ‘εκπαίδευσης’ ανώτερων αξιωματούχων της ασιατικής χώρας στα συστήματα παρακολούθησης του Predator στην Αθήνα, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, μιλούν σε ειρωνικό τόνο, με τα ‘σκάγια’ να παίρνουν και τον Γιάννη Σμυρλή, που σχεδόν …αναβαθμίστηκε μετά τη διευκόλυνση που παρείχε στη ΝΔ με την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών προ εβδομάδων. 

«Δεν ήταν στις προθέσεις μας  να επισκιάσουμε το πανηγυρικό κλίμα για την ανάληψη καθηκόντων αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ΝΔ από τον Γιάννη Σμυρλή, που ως ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών φέρεται να είχε ανοίξει την πόρτα της εξαγωγής του Predator σε ανελεύθερα καθεστώτα στην Αφρική, αλλά οφείλουμε να ρωτήσουμε : Η ένορκη διοικητική εξέταση που διατάχθηκε, ολοκληρώθηκε;», λένε χαρακτηριστικά.

Στην πραγματικότητα, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι αποφασισμένοι να πάνε την υπόθεση των υποκλοπών μέχρι τέλους. Δεν σταματούν, εξάλλου, να θυμίζουν ότι ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που άνοιξε όλη τη διαδικασία, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά με αφορμή την απόπειρα παρακολούθησής του με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Επιπλέον, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αφήσουν τον Αλέξη Τσίπρα να βγει μπροστά, όπως επιχείρησε για άλλη μια φορά χθες, με μεγάλη πάντως επιτυχία, όταν με δήλωσή του αποποιήθηκε ως και τη βουλευτική του ασυλία, καλώντας τον Εισαγγελέα να προσέλθει στο γραφείο του και να τον συλλάβει.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν αφήνουν εκτός κριτικής τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα παραπάνω, επιτίθενται στην κυβέρνηση Τσίπρα, με αφορμή και την συζήτηση περί ‘κυβέρνησης ηττημένων’, ήτοι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΜεΡΑ25, ένα σενάριο που διακινείται όλο και πιο πολύ, στοχευμένα κατά την Χαριλάου Τρικούπη. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα κοινό σημείο με τον κ. Βαρουφάκη. 

Θυμόμαστε όλοι τις πολιτικές του κ. Βαρουφάκη, που ήταν υπουργός του κ. Τσίπρα. Όπως θυμόμαστε και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα», είπε χθες μιλώντας στον Σκάι 100,3 ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, σπεύδοντας να προσθέσει μόνος του ότι δεν έχει δει καμία αλλαγή τα τελευταία τέσσερα χρόνια ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε από τον κ. Βαρουφάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, για «σφιχταγκάλιασμα» της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, προκειμένου να μην …πέσουν και οι δύο, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος (ΟΡΕΝ). 

Ο ίδιος επέμεινε στην ανάγκη έκθεσης και αξιολόγησης από τους πολίτες των προτάσεων των πολιτικών κομμάτων, πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι «δεν υπάρχει χαλαρή και ανεύθυνη ψήφος, παρά μόνο υπεύθυνη ψήφος, υπεύθυνο εκλογικό αποτέλεσμα και υπεύθυνη εντολή».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...