Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Θεματοφύλακες των θεσμών …ξανά

Σε «βούτυρο στο ψωμί» και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εξελίσσεται η υπόθεση Πάτση, αφού στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα, που αφήνει σαφώς εκτεθειμένη την κυβέρνηση της Ν.Δ. 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, θυμίζουν με νόημα πως ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επέτρεψε με το τρίτο μνημόνιο και τις πολιτικές της αυτή την «επιδρομή» εις βάρος των πολιτών που είχαν κόκκινα δάνεια.

«Το θέμα που ανέκυψε με τον κ. Πάτση είναι μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Η στάση και η πρακτική του κ. Πάτση είναι πολιτικά απαράδεκτη και βαθιά ανήθικη και η κυβέρνηση είναι πλήρως εκτεθειμένη», είπε μιλώντας στη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, εμπλέκοντας και προσωπικά τον πρωθυπουργό, αφού υποστήριξε ότι επρόκειτο περί μίας πρακτικής που ήταν εν γνώσει του. 

Την ίδια στιγμή, στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για λάθος μήνυμα που περνά στους πολίτες όταν βλέπουν κυβερνητικά στελέχη να χρησιμοποιούν ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, όπως αυτό των κόκκινων δανείων, για να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι.

Καταγγέλλοντας καθεστωτικές και πελατειακές πρακτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., συνδέουν την υπόθεση με εκείνη των υποκλοπών, και ‘ανεβάζουν’ εκ νέου θέματα διαφάνειας και Δημοκρατίας, εμφανιζόμενοι οι ίδιοι ως θεματοφύλακες των θεσμών. Και αυτό, διότι παράλληλα με την κυβερνητική παράταξη, κατηγορούν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επί δικής του διακυβέρνησης θεσμοθετήθηκε το σύστημα που εφαρμόζεται χωρίς ηθικούς φραγμούς -όπως λένε- από τους κυβερνώντες για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουν κάθε λόγο να ‘σηκώνουν’ το ζήτημα, αφού πρόκειται για ένα ηθικό και πολιτικό ζήτημα σε ένα πολύ προνομιακό τους πεδίο. Είναι εκείνη η παράταξη που έφερε τη Δι@υγεια και το Opengov.gr, αποδεικνύοντας την πίστη της στην ανάγκη για διαφάνεια και αξιοκρατία, αλλά και πήρε μέτρα, ακόμα και μέσα στην καρδιά της κρίσης, υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας των πολιτών. Δεν είναι λίγοι όσοι υπενθυμίζουν με νόημα τον περίφημο ‘νόμο Κατσέλη’ που τόσο πολεμήθηκε, πλην όμως κατάφερε να ‘σώσει’ πολλά σπίτια μεσαίων και μικρών νοικοκυριών από τον πλειστηριασμό, κόντρα στη διάθεση για κερδοσκοπία, είτε των τραπεζών, είτε των funds που πίεζαν διαχρονικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη έχει προ μηνών, σε νεκρό πολιτικό χρόνο στην πραγματικότητα, καταθέσει εκ νέου συγκεκριμένες προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος, πράγμα που της δίνει εκ νέου το ‘ηθικό πλεονέκτημα’ να μιλά για το θέμα δημόσια. Οι πρωτοβουλίες μάλιστα που έχουν προαναγγελθεί, περιλαμβάνουν και νέες κινήσεις, με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να έχει βάλει στόχο να αποδείξει και με το νέο του κυβερνητικό πρόγραμμα ότι είναι η παράταξη που στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των πολιτών και δη των ‘μη προνομιούχων’ εξ αυτών…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...