Τρίτη
30 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Βλάπτουν και οι δύο την Ελλάδα - Ο τρίτος είμαστε εμείς

Για «συζήτηση ενόχων» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

Πλασάρονται δε, ως η αξιόπιστη εναλλακτική λύση, διαβεβαιώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα δώσει τη διέξοδο από το σπιράλ τοξικότητας, που εγκλωβίζει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και τις οδηγεί σε έναν συμβιβασμό με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών».

Αφορμή για το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη έδωσε η χθεσινή ομιλία του Κωστή Χατζηδάκη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ερευνήσει γρήγορα την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. «Γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί … ‘δια την υπόθεσίν του’, όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ.Ανδρουλάκη; 

Γιατί ο πρωθυπουργός  δεν ξεσκεπάζει τα περιβόητα ρυπαρά αυτονομημένα δίκτυα της ΕΥΠ, που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης;», αναρωτήθηκαν στην Χαριλάου Τρικούπη, θυμίζοντας πως εκείνοι αντιμετώπισαν εξ αρχής το ζήτημα όχι ως ένα προσωπικό θέμα του Νίκου Ανδρουλάκη, που έπεσε θύμα παρακολούθησης, αλλά ως ζήτημα Δημοκρατίας, για αυτό και κινήθηκαν εξ αρχής, αλλά και μέχρι σήμερα, απολύτως θεσμικά. 

«Δεν χειριστήκαμε ως ιδιωτικό το θέμα της παράνομης παρακολούθησης του προέδρου μας», λένε, θυμίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πήγε να ενημερωθεί παράνομα πως του ζητούσαν κυβερνητικά στελέχη, ακριβώς διότι επέλεξε να μην ακολουθήσει μία αντιθεσμική διαδικασία. Από όλα όσα ακούστηκαν στη Βουλή από τα δύο μεγάλα κόμματα, σε ένα μόνο συμφωνούν στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Ότι «ένοχος ένοχον ου ποιεί». Πράγμα που σημαίνει κατά τους ίδιους ότι «το αμαρτωλό θεσμικά παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει συγχωροχάρτι για τη θεσμική διολίσθηση στην οποία η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα»…

Ούτως ή άλλως, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη εκτιμούν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βλάπτουν εξίσου τόσο την Ελλάδα όσο και τους Θεσμούς. «Βλάπτουν και οι δύο εξίσου την Ελλάδα», είπε παραφράζοντας τον Κ.Π.Καβάφη ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής, τονίζοντας (ΟΡΕΝ) ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρίτος. «Αυτός ο τρίτος είμαστε εμείς. Κανείς εκ των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπερασπίζεται κάτι καλό. Ο ένας αποκαλεί τον άλλον ‘άθλιο’. Περί αυτού πρόκειται», είπε, θυμίζοντας φράσεις που ακούστηκαν εκατέρωθεν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας, όπως «είσαι Ρανταπλάν» ή «είσαι λαδέμπορας και μαυραγορίτης». 

Ο κ. Δουδωνής παρατήρησε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι σε μία σύγκρουση στη λογική ποιος από τους δύο είναι χειρότερος, ποιος έχει κάνει περισσότερο κακό στην χώρα και ποιος έχει πλήξει περισσότερο τους Θεσμούς. «Έχετε και οι δύο δίκιο. Έχετε κάνει και οι δύο πολύ κακό στους Θεσμούς», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη απευθυνόμενοι στα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ εξανίστανται και μπροστά στην επιχείρηση ‘δολοφονίας χαρακτήρος’ του Χρήστου Ράμμου, όπως την εντοπίζουν. 

«Στη νομική κοινότητα όλοι γνωρίζουν ότι ο κ.Ράμμος έχει υπηρετήσει υποδειγματικά επί 40 χρόνια το Συμβούλιο της Επικρατειας, όπως και τώρα την ΑΔΑΕ», δήλωσε ως συνταγματολόγος πρωτίστως ο κ. Δουδωνής, με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να λέει «όχι σε δολοφονίες χαρακτήρων» και να προκαλεί όσους στην κυβέρνηση θέλουν ίσως να μη λειτουργούν οι Θεσμοί, να μη λειτουργούν οι Ανεξάρτητες Αρχές ή πιθανώς να μη λειτουργεί η Βουλή, να το πουν ευθέως…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...