Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

«Πόλεμος» και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις υποκλοπές

Και εκεί που πιστεύαμε ότι οι υποκλοπές μπορούσαν να δημιουργήσουν χάσμα μόνο μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ξαφνικά ξέσπασε …πόλεμος μεταξύ των εκπροσώπων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μάντζου, ή μάλλον μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη, ακριβώς για το ίδιο θέμα.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ στην πιθανότητα μία ενδεχόμενη συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να είναι αποτέλεσμα εκβιασμού, ακριβώς εξαιτίας της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως αυτή έχει καταγραφεί, από την ΕΥΠ. «Άρα μία κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από εδώ και στο εξής, δεν θα ξέρουμε αν ήταν προϊόν εκβιασμού η σύγκλιση αυτή που υπήρξε ή αν ήταν ουσιαστική σύγκλιση», είπε μεταξύ άλλων, σε μία αποστροφή του λόγου της που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δημήτρη Μάντζου.

Από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο ίδιος, σήκωσε το γάντι σε χρόνο μηδέν, σημειώνοντας ότι το κόμμα του προσδοκούσε ότι η κ.Τσαπανίδου θα έφερνε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διαψεύστηκε γρήγορα. «Εκπλήσσομαι ίσως από την ταχύτητα με την οποία η κ.Τσαπανίδου μπήκε στον ρόλο και υιοθέτησε τις πρακτικές του κ.Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναδειχθεί δικαιωματικά πρωταθλητές σε ‘ψεκασμένα’ σενάρια και συνωμοσιολογία», είπε μεταξύ πολλών άλλων, θυμίζοντας με νόημα το ‘θεσμικό μέτωπο’ που έχει το κόμμα του απέναντι σε παρακρατικούς μηχανισμούς, είτε είναι της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε. «Είμαστε στην όχθη της συνέπειας και της Δημοκρατίας, απέναντι στη συνωμοσιολογία και την καταπάτηση των θεσμών», είπε, τονίζοντας ότι «εμείς πήγαμε στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς. Είναι άλλοι, λοιπόν, αυτοί που εκβιάζονται». Ως τέτοιους περιέγραψε όσους χρησιμοποίησαν τα ‘ρυπαρά δίκτυα’ της ‘πίσω αυλής’ του Μεγάρου Μαξίμου, που τώρα φεύγουν ως ‘ποντικοί’ όταν το καράβι βυθίζεται και πάνε στην απέναντι πλευρά και δίνουν πληροφορίες, αλλά και εκείνους που εκβιάζονται από τον πρώην κολλητό τους και συνεργάτη τους τον κ.Καλογρίτσα…

Ως αναμενόταν, δεν άργησε η… ανταπάντηση της Πόπης Τσαπανίδου, που κινήθηκε επίσης σε υψηλούς τόνους, αφού εξέλαβε την τοποθέτηση Μάντζου ως προσωπική επίθεση εναντίον της, με αφορμή το ερώτημα που έθεσε για τον σκοπό των παρακολουθήσεων του μισού πολιτικού συστήματος από το παράκεντρο εξουσίας με ευθύνη του πρωθυπουργού, ερώτημα που όπως είπε εκπορεύεται από την πεποίθησή της ότι δεν υπήρξαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις. «Εξάλλου και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ», είπε, παροτρύνοντας τον Δημήτρη Μάντζο αν έχει άλλη άποψη, να το δηλώσει ξεκάθαρα. Σε υστερόγραφο της δήλωσής της, δε, παραπέμπει τον ομόλογό της στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις προ πέντε ημερών δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνου. Σε αυτές, ο πρώην υπουργός αναρωτιόταν επίσης αν μία συζήτηση για συνεργασία μετεκλογικά θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα εκβιασμού, κάτι που υπάρχει ως προβληματισμός και γενικότερα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.  «Είναι και αυτός ψεκασμένος συνωμοσιολόγος;», ρώτησε.

Σε νέα απάντησή του, ο Δημήτρης Μάντζος, εξήγησε εκ νέου ότι «εκβιαζόμενος» δεν είναι εκείνος που ανέδειξε τη θεσμική εκτροπή και ακολούθησε κάθε διαθέσιμη θεσμική οδό σε Ελλάδα και ΕΕ για την αποκάλυψη της αλήθειας, στο όνομα της Δημοκρατίας. «‘Εκβιαζόμενοι’ είναι όσοι βρίσκονται σήμερα ‘αιχμάλωτοι’ των δικών τους επιλογών. Από τη μία, ο κ.Μητσοτάκης που αντιμετωπίζει τη ‘Νέμεσι’ των ρυπαρών δικτύων που οργάνωσαν τις υποκλοπές και τώρα τον εκδικούνται. Και από την άλλη, ο κ.Τσίπρας που βλέπει στα πρόσωπα των κ.κ. Παππά και Καλογρίτσα τις αναμνήσεις να ξαναγυρίζουν και να θυμίζουν τα περασμένα, της δικής τους κυβέρνησης και στο μοίρασμα όχι μόνο τηλεοπτικών αδειών, αλλά και μετοχών σε κανάλια», είπε μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας τέλος ‘θεωρίες συνωμοσίας’ τα σενάρια που διακινούν ‘εναρμονισμένα’, όπως λέει, η κ.Τσαπανίδου και οι κ.κ. Πολάκης και Βαξεβάνης.

Στο "παιχνίδι" μπήκε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επιστήθιος πολιτικός φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη, για να υποστηρίξει ότι «η κυρία Τσαπανίδου έχει μπερδευτεί με τα sms και τις σακούλες Καλογρίτσα» και πως τα δύο κόμματα δεν είναι το ίδιο. «Γεννημένη ΣΥΡΙΖΑ, αφού το ψέμα είναι συνυφασμένο με τα στελέχη του», είπε, αναρτώντας παλιότερο βίντεο της σημερινής εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στο οποίο υποστήριζε ότι δεν την ενδιέφερε η ενεργός εμπλοκή με την Πολιτική. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πενήντα χρόνια μετά...

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, αναπόφευκτα οδηγεί και στο τέλος της δημοκρατίας

Φόρτωση άρθρων...