Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Πόσο θα επηρεάσουν οι φιλολαϊκές επιλογές της Κυβέρνησης το τελικό αποτέλεσμα

Σε ένα άτυπο μπράντεφερ επιδίδονται Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα για την ψήφο των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και των ευπαθών ομάδων.

Την ώρα που ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές μετράει αντίστροφα και άπαντες στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης βρίσκονται σε τροχιά προετοιμασίας, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει μπαρούτι, ενώ οι τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα και θα διατηρηθούν, όπως όλα δείχνουν, σ' αυτήν την κλίμακα μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Από τη μία πλευρά, η Κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει το φιλολαϊκό της προφίλ μέσα από την αξιοποίηση των περιθωρίων που δίνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού, απαντώντας έτσι στο μέτρο του δυνατού στις μεγάλες προκλήσεις της ακρίβειας που χτυπά τα ελληνικά νοικοκυριά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σύριζα βλέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίζει μπάλα στο δικό του τερέν και με το άγχος των μετρήσεων να είναι εμφανές στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επενδύει κατά κύριο λόγο στη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης, αφήνοντας την κατάθεση ενός συνεκτικού προγραμματικού σχεδίου σε δεύτερη μοίρα.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη για στήριξη των αγορών της πλειοψηφίας των πολιτών από τον ερχόμενο  Φεβρουάριο και η σχετική ανακοίνωση λίγες μέρες πριν η γαλάζια Κ.Ο βρεθεί στις εκλογικές της περιφέρειες έχει έντονο προεκλογικό άρωμα, αφού η επιβολή του μέτρου συμπίπτει χρονικά με το χρόνο διεξαγωγής των δύο κρίσιμων αναμετρήσεων, ενώ στέλνει κι ένα σήμα στην κοινωνία ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν ότι αυτές οι πρωτοβουλίες δεν μπορούν από μόνες τους να λύσουν ολιστικά το πρόβλημα των ανατιμήσεων, αλλά ωστόσο καταγράφουν ένα ειδικό πολιτικό βάρος και αυξάνουν το δείκτη της κοινωνικής συνοχής, σε μία περίοδο μάλιστα που τα θέματα διαφθοράς βρίσκονται ψηλά στην πολιτική ατζέντα. Στο κλίμα σκανδαλολογίας που υποδαυλίζει καθημερινά και η αντιπολίτευση, το κυβερνών κόμμα απαντά με δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Μένει στο τέλος του δρόμου να αποδειχθεί αν η συγκεκριμένη κατεύθυνση θα βοηθήσει καθοριστικά τη Νέα Δημοκρατία να πετύχει τον εκλογικό της στόχο.    

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...