Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Προμετωπίδα του ΠΑΣΟΚ η Υγεία

Με συγκεκριμένες "σημαίες" οδεύει στον δρόμο προς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που θέλει να ταυτιστεί με τις λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του τόπου και όχι να ασκεί καταγγελτική αντιπολίτευση, όπως κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πράττει.

Μεταξύ αυτών, κατέστη εξ αρχής σαφές ότι θα είναι η Κοινωνική Κατοικία, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η Παιδεία, τα Αγροτικά, η αντιμετώπιση του συνεχώς αυξανόμενου κόστους διαβίωσης, η Υγεία κ.α. Ειδικά για την τελευταία, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θυμίζουν με κάθε ευκαιρία ποιος είναι ο θεμελιωτής της δωρεάν Υγείας για όλους και τελικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που ακόμα και αν δοκιμάστηκε στην κρίση, άντεξε, παρά τις εσφαλμένες κινήσεις που καταλογίζουν στην κυβέρνηση.

Η σημασία που δίνει το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη στην Υγεία φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο επελέγη να παρουσιαστούν οι προτάσεις του κόμματος, στην μεγάλη εκδήλωση που έγινε στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά στο Caravel. Το ίδιο μοντέλο ακολούθησε η Χαριλάου Τρικούπη στη συνέχεια για όλα τα θέματα που την ενδιαφέρουν να αναδείξει. Δεν έμειναν όμως εκεί. Τον τόνο έδωσε χθες ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, που επέλεξε στο πλαίσιο των περιοδειών του στο Λεκανοπέδιο να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Από εκεί, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του στο εξής, στην τελική ευθεία προς τις εθνικές κάλπες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης περιέγραψε ως κοινωνική αναγκαιότητα την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εστιάζοντας δε ιδιαιτέρως στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι και η "ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ", όπως είπε. Κατηγόρησε ωστόσο την Νέα Δημοκρατία ότι «έχει άλλες προτεραιότητες», μεταξύ των οποίων και η … υπονόμευση του ΕΣΥ. Ζήτησε νέα κίνητρα για τους υγειονομικούς, τους γιατρούς και τις νέες ειδικότητες και επανέλαβε την πρότασή του για αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να στηριχθεί ο βασικός αυτός πυλώνας του κοινωνικού κράτους, όπως κάνουν σειρά άλλων κρατών. Περιέγραψε ως ‘απαράδεκτο’ για την Ανατολική Αττική όπου βρέθηκε, το γεγονός ότι μισό εκατομμύριο πολίτες δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε νοσοκομειακή μονάδα και υποστήριξε πως είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουμε ως κράτος το δημογραφικό, τις κοινωνικές ανισότητες και τελικά την οικονομική κρίση, αν δεν δούμε την πραγματικότητα ως έχει. Παρατηρώντας τέλος, ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία του σε όλη την Ευρώπη, με πάνω από εμάς να κατατάσσονται μόνο η Βουλγαρία και η Λιθουανία, κατέληξε πως «όλα αυτά δείχνουν τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, όμως οι ιδεοληψίες και η στήριξη του ιδιωτικού τομέα, δεν της το επιτρέπουν».

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν θα σταματήσουν όμως, ούτε εδώ. Η Υγεία παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμά τους, ενώ συνολικά το τελευταίο είναι το "βαρύ όπλο" τους στον δρόμο προς τις εκλογές. Δεν είναι λίγοι μάλιστα στο εσωτερικό του κόμματος που εισηγούνται η Υγεία και οι βασικές προτάσεις του κόμματος για αυτή, να περιλαμβάνονται στο τετράπτυχο που θα μοιραστεί χέρι με χέρι σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της χώρας προεκλογικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη, οι προτάσεις αυτές κωδικοποιούνται και αποτυπώνονται σε ‘βασικές αρχές’, έτσι αποτυπωμένες ώστε να γίνονται κατανοητές από όλους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξισωτισμός προς τα κάτω

Δύο πάμφτωχοι χωρικοί καλλιεργούν στα γειτονικά μικρά χωραφάκια τους τόσα όσα τους φθάνουν στοιχειωδώς για να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι ο δ...

Φόρτωση άρθρων...