Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεις αλλαγή του πολιτικού παραδείγματος

Για την ανάγκη αλλαγής πολιτικού παραδείγματος, εργάζονται πλέον στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θυμίζοντας εμμέσως την εμπειρία από την διακυβέρνηση τόσο της Ν.Δ. όσο και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αντιπαραβάλλοντας τις προγραμματικές αρχές του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Για του λόγου το αληθές, καταλογίζοντας ελιτισμό στη Ν.Δ. και λαϊκισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μοντέλα διακυβέρνησης που συσσωρεύουν αδιέξοδα προβλήματα και στα δύο κόμματα, με αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία των πολιτών, τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και σειρά θεσμικών κρίσεων στην χώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη αντιπαραβάλλουν τον τρόπο ακόμα με τον οποίο συγκροτήθηκε το πρόγραμμά τους, συνομιλώντας με τον κόσμο, τους ειδικούς και τους ενδιαφερόμενους κάθε φορά.

Θέτοντας δε, το δικό τους δίλημμα ενόψει εθνικών εκλογών, σημειώνουν ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της δημοκρατικής ανατροπής της αδικίας και της ασυδοσίας, ή μίας από τα ίδια με αυτά που γνωρίζαμε ως τώρα.

Αυτό στο οποίο αντιδρούν, ωστόσο, είναι η συζήτηση από τώρα για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι πεπεισμένοι ότι αυτό που πρωτίστως χρειάζονται είναι μία ισχυρή εντολή, τέτοια που θα εξασφαλίσει την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής από την πρώτη Κυριακή. «Το πώς θα πάμε στις εκλογές δεν πρέπει να αναλωθεί σε σενάρια και μετρήσεις. 

Η συζήτηση πρέπει να γίνει με βάση πολιτικές, να γνωρίζουμε τι προτείνει το κάθε κόμμα στα μεγάλα θέματα», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, συμπυκνώνοντας σε λίγες λέξεις τη στρατηγική του κόμματος επί του θέματος.

Ειδικότερα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι αποφασισμένοι να απαντούν σε τέτοιου είδους προκλήσεις και …επιθέσεις φιλίας, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τη Ν.Δ., με τις βασικές αρχές του προγράμματός τους, καλώντας εκείνοι τα δύο πρώτα κόμματα να αποδείξουν στην πράξη αν συμφωνούν με το πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, τις επενδύσεις στις ΑΠΕ μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τη μείωση του ΦΠΑ ,την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις εργασιακές σχέσεις, την επαναφορά του ΕΚΑΣ, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου κ.ο.κ. 

Όσο για την πρόσκληση στη λεγόμενη … «προοδευτική διακυβέρνηση», όπως αυτή νοείται στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα θα πρέπει να απαντήσει η Κουμουνδούρου αν συμφωνεί ή όχι με τις βασικές αρχές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, ακριβώς για να καταρρίψουν το επιχείρημα του ισπανικού παραδείγματος. 
«Η Ισπανία πέρασε την κρίση με πολιτικές συναίνεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε συνεργασία με κόμμα της ακραίας λαϊκίστικης Δεξιάς. Αυτό δεν ξεχνιέται και είναι κηλίδα στην ιστορία της Αριστεράς», δήλωσε ο κ.Μάντζος.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, θυμίζουν με νόημα και κάτι ακόμα. Οι ‘επιθέσεις’ αυτές δεν ξεκίνησαν τώρα, προεκλογικά. «Το ΠΑΣΟΚ από το 2009 μέχρι σήμερα δέχεται διαρκώς κρούσεις -επιθετικού χαρακτήρα- τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, θυμίζοντας παράλληλα ότι αμφότεροι στοχοποίησαν το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και επένδυσαν στον πολιτικό αφανισμό του. 

Ο ίδιος, μιλώντας στον Real FM επέμεινε στην αυτόνομη πορεία και την αυτοδύναμη στρατηγική του κόμματός του, αναδεικνύοντας και εκείνος το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος και προσθέτοντας ότι «μετά τη διακυβέρνηση Τσίπρα και τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι πολίτες μπορούν να κρίνουν αυτές τις δύο κυβερνήσεις με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που είναι προς το συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών».

Τονίζοντας δε, ότι ακόμα και παρά την κάμψη των τελευταίων ημερών εξαιτίας της υπόθεσης Καϊλή, το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά το μόνο κόμμα με δημοσκοπική άνοδο της τάξης του 50% από το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών και ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα επαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...