Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

«Πυρά» ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή δημοσιεύματα που θέτουν ξεκάθαρα ζητήματα ηθικής τάξης. Την ίδια ώρα, τα πυρά του δεν φείδονται ούτε κατά της Κουμουνδούρου, επιμένοντας στην ανάγκη σταθερής πορείας με γνώμονα την πολιτική αυτονομία. Κυρίως όμως, στην Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται, ως οι θεματοφύλακες των θεσμών, της ομαλής λειτουργίας τους, αλλά πλέον και της ηθικής τάξης, αφού εκείνοι είναι που κάθε φορά που ανακύπτει υπόνοια ίσως διαφθοράς ή άλλου ηθικού ζητήματος για στέλεχός τους, τα μέτρα που λαμβάνονται είναι άμεσα και δραστικά.

Αναφερόμενοι σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με πληροφορίες για μεθοδεύσεις της ΑΑΔΕ στις έρευνες για τα εικονικά τιμολόγια της εταιρείας Krikel που σχετίζεται με το κακόβουλο λογισμικό Predator, καθώς και άλλων εταιρειών, με στόχο τη συγκάλυψη ευθυνών, αλλά και στο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέφυγε χθες να ξεκαθαρίσει αν θα είναι τελικά υποψήφια με τη ΝΔ η πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, για την οποία έχουν εγερθεί σημαντικά ερωτήματα για απευθείας αναθέσεις, με ζημιά εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο, στην Χαριλάου Τρικούπη επαναφέρουν την κριτική τους για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν στην κυβέρνηση και σε στελέχη της ΝΔ.

Στην κρίση αυτή συμβάλλει και έτερο δημοσίευμα, της εφημερίδας ‘Το Βήμα’ αυτή τη φορά, σύμφωνα με το οποίο ο αποπεμφθείς για την υπόθεση των υποκλοπών Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, εμφανίζεται να κυκλοφορεί με κουστωδία αστυνομικών, παρότι δεν κατέχει κανένα αξίωμα που να δικαιολογεί την ύπαρξη πολυπληθούς αστυνομικής φρουράς. «Για όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα όχι μόνο τις αντιθεσμικές της συμπεριφορές, αλλά και την περιφρόνησή της προς τα συμφέροντα του Δημοσίου και την παντελή έλλειψη έστω και στοιχειώδους ευθιξίας», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, καταλήγοντας ότι «κάτι σάπιο υπάρχει …στη διακυβέρνησή της».

Την ίδια ώρα πάντως, μιλώντας στον Σκάι 100,3, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος δήλωνε με αφορμή την ‘κοινωνική επαφή’ μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Γιώργου Παπανδρέου ότι «το πιο άγαρμπο και ενοχλητικό που επιχείρησε η ΝΔ ήταν να εξισώσει το ΠΑΣΟΚ, την αυθεντική Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, με τον ΣΥΡΙΖΑ». Υποστήριξε μάλιστα ότι «δεν βγαίνει αυτή η εξίσωση γιατί δεν είμαστε ίδιοι, ούτε στο ιδιωτικό χρέος, ούτε στα εθνικά, ούτε στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης».  

Είχε προηγηθεί ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος που θύμισε με νόημα (Σκάι) ότι το 2009 το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να διαχειριστεί την χρεοκοπία, που του κληροδότησε ο κ.Καραμανλής, ο κ.Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ. Είπε ακόμα ότι ο κ.Σαμαράς ήταν μαζί με τον κ.Μητσοτάκη όταν έκαναν το Ζάππειο 1 και το Ζάππειο 2, ενώ «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζεύονταν ο ένας στην πάνω πλατεία και ο άλλος στην κάτω πλατεία», στήνοντας τον αντιμνημονιακό αγώνα. «Όταν κάποιοι μας έλεγαν ‘Γερμανοτσολιάδες’ το 2010, στην πιο δύσκολη περίοδο των μνημονίων, θεσπίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας», είπε, για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2015 άνοιξε την πόρτα στα funds και άρχισε να ξηλώνει τον νόμο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι τον αποτελείωσε στη συνέχεια. Ο ίδιος ανέδειξε την ασυνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά. «Η Νέα Δημοκρατία και ο κ.Μητσοτάκης δεν έλεγαν ότι θα καταργήσουν το νόμου Κατρούγκαλου; Δεν έλεγαν ότι θα επαναφέρουν τον 13ο μισθό; Πού είναι αυτά που έλεγαν προεκλογικά; Ο κ.Τσίπρας δεν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια;», ρώτησε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...