Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Πυρετώδεις διεργασίες στο «γαλάζιο» στρατόπεδο για τα τελικά ψηφοδέλτια

Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών και στελεχών να απολαμβάνουν στην παρούσα φάση τη γιορτινή ραστώνη και τις ολιγοήμερες εξορμήσεις εκτός Αθήνας, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην προετοιμασία του κόμματος ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων. 

Ανάμεσα στα θέματα που θα κυριαρχήσουν από τις αρχές του χρόνου είναι η εκλογική στρατηγική, η καμπάνια , τα συνθήματα, η επιλογή του προσώπου που θα εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα γαλάζια ψηφοδέλτια. 

Στόχος της ηγετικής ομάδας της Πειραιώς είναι να καταρτιστούν στον απόλυτο βαθμό οι σχετικές λίστες, ώστε να είναι έτοιμες για δημοσιοποίηση την κατάλληλη στιγμή και οι ενδιαφερόμενοι να οργανώσουν έχοντας το πράσινο φως του κόμματος την προσωπική τους εκστρατεία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κυβερνών κόμμα επιδιώκει για μια ακόμη φορά την ανανέωση με πρόσωπα καταξιωμένα στο επαγγελματικό τους μετερίζι και με την έξωθεν καλή μαρτυρία στις τοπικές κοινωνίες. 

Η στόχευση της ενίσχυσης της επιρροής του κόμματος στον κρίσιμο χώρο του κέντρου θα αναδείξει και περιπτώσεις υποψηφίων που ανήκουν στην κεντροαριστερά, μια δεξαμενή που ο Πρωθυπουργός έχει δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη και στη στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων. 

Το στίγμα δόθηκε από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τώρα νέες υποψηφιότητες με άρωμα μεσαίου χώρου έχουν ήδη κάνει ή αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους. 

Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο κ. Μητσοτάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ επεξεργάζεται περιπτώσεις που θα εκπέμπουν ισχυρούς συμβολισμούς και θα συνδέονται με το γενικότερο πολιτικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι αλλαγές στη συγκεκριμένη λίστα είναι δεδομένες, ενώ για την έκταση τους οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το προσεχές διάστημα. 

Η επιτροπή που παρακολουθεί τη λίστα των ενδιαφερομένων λειτουργεί προσεκτικά, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις μη συμβατές με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος και οι οποίες μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στο μέλλον. Κοντολογίς, όλα τα ονόματα θα περάσουν από «κόσκινο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Φόρτωση άρθρων...