Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Στην άμεση επαφή με την κοινωνία επενδύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται πλέον την επόμενη μέρα του δυστυχήματος των Τεμπών, δίνοντας έμφαση στην πολιτική της επανεκκίνηση, ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.

Από τη μία πλευρά δίνεται έμφαση στην διερεύνηση σε βάθος των αιτιών του δυστυχήματος και της απόδοσης των ευθυνών με παράλληλη επίσπευση των εργασιών για την επανέναρξη της λειτουργίας του σιδηρόδρομου στη χώρα υπό ασφαλείς συνθήκες.

Στην αντίπερα όχθη, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια, ώστε το κόμμα να μπει σε τροχιά εξωστρέφειας και να επανακτήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Στην προσπάθεια αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο με στόχο να μιλήσει με ειλικρίνεια και απευθείας με τους πολίτες, όπως έπραξε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι τελευταίες μετρήσεις κατέδειξαν τη φθορά που υπέστη η κυβερνητική παράταξη σε ένα κομβικό σημείο και ενώ η χώρα εισερχόταν σε προεκλογική περίοδο. Ο χρόνος είναι πλέον περιορισμένος και συνιστά επιτακτική ανάγκη η προσπάθεια αλλαγής του κλίματος μέσα στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει μπροστά με περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο στο Λεκανοπέδιο και αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα συνεχίσει τις επισκέψεις όλο το διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Από το ξεκίνημα της πορείας του ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ως πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης επένδυσε στο χτίσιμο της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με την κοινωνία. Η επιλογή αυτή του έδωσε ένα πλεονέκτημα έναντι των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και την ευκαιρία να ανταλλάσσει αμφίδρομα απόψεις με τους πολίτες: αφενός να ενημερώνεται για τις πραγματικές τους ανάγκες, αφετέρου να επικοινωνεί τις θέσεις του πάνω στα μείζονα θέματα, χωρίς τους γνωστούς παραμορφωτικούς φακούς τρίτων.

Στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αφού καλείται να διαχειριστεί τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης μετά το τραγικό δυστύχημα. Ο απευθείας διάλογος μεταξύ πολιτικού προσώπου και ψηφοφόρων αποτελεί ένα καλό δίαυλο. Μένει  βέβαια να αποδειχθεί αν θα έχει τα κατάλληλα αποτελέσματα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Φόρτωση άρθρων...