Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Στις εκλογές με επιχείρηση «Καθαρά Χέρια»

Οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο πέραν πάσης αμφιβολίας, όπως τουλάχιστον εξελίσσεται και με βάση όλα τα φαινόμενα. Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου έχουν διαπιστώσει ότι άλλα είναι τα σκάνδαλα που πλήττουν έτι περαιτέρω την κυβέρνηση.

Ο λόγος, φυσικά, για οτιδήποτε αφορά σε δημόσιο χρήμα και υπόνοιες ή σκιές περί διασπάθισής του. Απευθείας αναθέσεις, βουλευτές-δικηγόροι που συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες σε κρατικούς φορείς και μετά την εκλογή τους, συμβάσεις εταιρειών βουλευτών με τη Δημόσιο, «κολλητοί» που θησαυρίζουν και χρήματα που «σφυρίζουν» δεξιά και αριστερά είναι μερικά μόνο από τα δείγματα που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται για να οικοδομήσει το αφήγημα περί «γαλάζιων ακρίδων» και «γαλάζιου πλιάτσικου».

Ξεσκονίζουν τις συμβάσεις

Με αφορμή χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του συναδέλφου Θανάση Κουκάκη στην ιστοσελίδα newsbomb.gr, η Κουμουνδούρου κάνει λόγια για «μία ακόμη σκανδαλώδη υπόθεση» που, όπως λέει «αποδεικνύει την έκταση του “γαλάζιου” πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα». «Τη στιγμή που οι πολίτες μετράνε και το ευρώ για να βγάλουν το μισό μήνα, οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη πλουτίζουν με εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία», συνέχισε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους κκ. Κουτούπη και Ροδάκο πως «έχουν εξασφαλίσει σε λιγότερο από 40 μήνες μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες». «Πρόκειται για πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με τη ΝΔ, καθώς ο κ.

Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ και ο συνεργάτης του Ανδρέας Ροδάκος εμφανίζεται δημοσίως ως φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν ανάγει απλώς σε πολιτικό θέμα το συγκεκριμένο αποκαλυπτικό δημοσίευμα, αλλά το εντάσσει σε μία αλυσίδα περιστατικών που συγκροτούν το αφήγημα περί «γαλάζιου πλιάτσικου». Δεν είναι τυχαίο πως η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ξεκινά με τη φράση «μετά τους Πάτση, Μαραβέγια και Χειμάρα», ώστε να δώσει την αίσθηση ότι υπάρχει ένα ντόμινο αποκαλύψεων που αφορά «γαλάζιους» οι οποίοι νέμονται το δημόσιο χρήμα.

«Πονάει» λόγω δυσπραγίας

Δεν είναι μάλιστα υπερβολή να πει κανείς ότι ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Παύλο Πολάκη, «ξεσκονίζει» όλες τις συμβάσεις που δημοσιεύονται στη «Διαύγεια» και ψάχνει κι άλλες υποθέσεις που θα μπορούσαν να δώσουν συνέχεια στις αποκαλύψεις και στην σχετική συζήτηση. Άλλωστε, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το να βλέπει η κοινωνία σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας, «καλαθιού του νοικοκυριού» και διαφόρων... «pass» ότι διάφοροι βουλευτές ή άλλοι «γαλάζιοι» κάνουν δουλειές με νούμερα που... ζαλίζουν, πλήττει τη ΝΔ στο μαλακό υπογάστριό της: δεν απομακρύνει από το κυβερνών κόμμα μόνο κεντροαριστερούς και κεντρώους, αλλά ταυτοχρόνως «αναγκάζει» και δεξιούς «νοικοκυραίους» ψηφοφόρους να κάτσουν σπίτι τους τη μέρα των εκλογών, λόγω απογοήτευσης. Για τον λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει στην προεκλογική στρατηγική του την ατζέντα της «διαφάνειας», δίνοντας μία συνέχεια στη στρατηγική του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς», με την οποία είχε πολιτευθεί πριν το 2015.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Φόρτωση άρθρων...