Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού και οι «Πάτσηδες της ΝΔ»

Να συνδέσει τις χθεσινές, αδιανόητες στιγμές που έζησε η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού κατά τη διαδικασία έξωσής της από το σπίτι της, με την υπόθεση Πάτση και τη ΝΔ εν γένει επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενθυμούμενος πόσο είχε πληγώσει το κυβερνών κόμμα το συγκεκριμένο σκάνδαλο, όταν είχε «σκάσει».

Όταν «έτρεχαν» παράλληλα για την κυβέρνηση οι δύο σκανδαλώδεις υποθέσεις των ημερών μας, οι υποκλοπές και το θέμα Πάτση, όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η υπόθεση του διαγραφέντος βουλευτή Γρεβενών άγγιζε πολύ την κοινωνία, όσο κι αν φαινομενικά, μία υπόθεση που αφορά στον πυρήνα της λειτουργίας της Δημοκρατίας δύσκολα μπορεί να μπει στην ίδια «ζυγαριά» με την «περίεργη» δραστηριότητα ενός περιφερειακού βουλευτή. Κι όμως.

Προφανώς, δεν ήταν ότι το πολιτικό βεληνεκές του Πάτση ήταν τόσο μεγάλο, ούτε πως οι υποκλοπές είναι ζήτημα ασήμαντο, κάθε άλλο. Απλώς, η υπόθεση Πάτση και οι περί αυτήν αποκαλύψεις ήρθαν να «κουμπώσουν» με την προϊούσα ανασφάλεια που διατρέχει οριζόντια την κοινωνία για το μέλλον, καθώς σε μία συγκυρία που η στεγαστική κρίση «θερίζει», τα ενοίκια και τα στεγαστικά δάνεια ανεβαίνουν και η ακρίβεια «λυγίζει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι αποκαλύψεις για τον βουλευτή Γρεβενών και, μέσω αυτών, της δράσης των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων ήταν αρκετές ώστε η πλειονότητα της κοινωνίας να «νιώσει» αυτή την υπόθεση σαν προσωπική.

Με άλλα λόγια, κάτι επειδή είναι πολλοί οι δανειολήπτες που παλεύουν να μην «κοκκινίσει» το δάνειό τους και να μην διακυβευθεί η κυριότητα του σπιτιού τους, κάτι εξαιτίας της παραδοσιακής «πρόσδεσης» του Έλληνα με το «κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του», πολλοί και πολλές αναγνώρισαν στην υπόθεση Πάτση κάτι που τους αφορά προσωπικά. Γι’ αυτό και η μεν κυβέρνηση πληγώθηκε σοβαρά, η δε αξιωματική αντιπολίτευση, μόλις κατάλαβε περί τίνος πρόκειται, έσπευσε να επενδύσει πολιτικά στο σκάνδαλο, με την περίφημη συνθηματική φράση του Αλέξη Τσίπρα «στους Πάτσηδες της ΝΔ τα σπίτια της μεσαίας τάξης».

Με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια: αφενός, άνοιγμα στην μεσαία τάξη και επιχείρηση αποκατάστασης των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ μ’ αυτή, αφετέρου πολιτικό πλήγμα στο μαλακό υπογάστριο» των «νοικοκυραίων» και της Δεξιάς, ήτοι στο «κεραμίδι» που ο καθένας θέλει να έχει πάνω απ’ το κεφάλι του.

Ομοβροντία

Τούτων δοθέντων, τα χθεσινά αστραπιαία πολιτικά αντανακλαστικά που επέδειξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού εξηγούνται πλήρως από το πώς ακριβώς έπληξε την κυβέρνηση η υπόθεση Πάτση στην αρχή της. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την πρώτη στιγμή εσπευσε να συνδέσει την περιπέτεια της κ. Κολοβού και τις φρικτές στιγμές που έζησε κατά τη διαδικασία έξωσής της με τη δράση των «Πάτσηδων της ΝΔ». Με το πρώτο φως του ηλίου, μαζί με τον δικαστικό κλητήρα και τους αστυνομικούς, έσπευσε στο σπίτι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ αμέσως μετά έδωσε το «παρών» και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη.

Ταυτοχρόνως, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε «ομοβροντία» καθώς χθες δεν υπήρξε στέλεχός του που να μην επιτέθηκε στην κυβέρνηση συνδέοντας την έξωση της Ιωάννας Κολοβού με τη δράση εταιρειών όπως εκείνη που παραδέχθηκε ότι έχει ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής. Χαρίτσης, Σκουρλέτης και, φυσικά, Ηλιόπουλος είναι μερικά μόνο από τα στελέχη που εξαπέλυσαν δριμείες επιθέσεις στην κυβέρνηση, με την κ. Γεροβασίλη να μιλάει για «άδικη απόφαση την εποχή των Πάτσηδων», την τομεάρχη Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου να προκαλεί στη Βουλή τον «ομόλογό» της, Χρήστο ΣταΪκούρα, να τοποθετηθεί και τον Νάσο Ηλιόπουλο να αναδεικνύει, ως αντίστιξη, ένα άλλο θέμα: το γεγονός, δηλαδή, ότι «μια κυβέρνηση με μέλη που χρωστούν 12 εκατομμύρια, αφήνει έναν πολίτη να χάσει το σπίτι του για χρέη 15.000 ευρώ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Φόρτωση άρθρων...