Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Τα ατού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις Εκλογές

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο προετοιμάζονται πυρετωδώς για την κρίσιμη προεκλογική εκστρατεία των επόμενων μηνών. Μπορεί η χρονική συγκυρία να είναι ιδιαίτερα σύνθετη λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που πλήττει και την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά στο πολιτικό αφήγημα του Πρωθυπουργού μπορεί να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στοιχεία που θα του δώσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. 

Εξάλλου, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν ένα καθαρό προβάδισμα στον ίδιο σε σχέση με τους βασικούς του αντιπάλους και αυτό θα επηρεάσει σε ένα μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας. 

Ιχνηλατώντας κανείς όλες τις λεπτομέρειες της πρώτης τετραετίας του κ. Μητσοτάκη και παρά τις επιμέρους αρρυθμίες και λάθη, μπορεί να βγάλει ένα πρώτο βασικό συμπέρασμα ότι η παρούσα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρήγαγε έργο που είχε θετικό αντίκτυπο κάθετα στην κοινωνία, με εθνικό και όχι ταξικό πρόσημο. 

Η πολιτική μείωσης των φόρων και η στήριξη των μη προνομιούχων κυρίως στη διάρκεια της πανδημίας και τώρα κατά την ενεργειακή κρίση συνιστά ένα από τα θετικά στοιχεία για την Κυβέρνηση που θα μπει σε πρώτο πλάνο στη διαμόρφωση του πολιτικού αφηγήματος ενόψει των Εκλογών. 

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως στις τελευταίες εξορμήσεις του Πρωθυπουργού στην Περιφέρεια, συμμετέχουν και υπουργοί σε μία προσπάθεια να φωτιστεί το κυβερνητικό έργο σε κάθε τομέα. Ένα άλλο επιμέρους σημείο-όπλο στην προεκλογική φαρέτρα σχετίζεται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και την δημιουργία νέου ψηφιακού πλαισίου που κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη και την καθημερινότητα ευκολότερη. 

Το παράδειγμα της ψηφιακής Ελλάδας έχει απασχολήσει τους εκπροσώπους άλλων ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων, αλλά και των διεθνών μέσων, αφού η χώρα καταγράφει εξαιρετικές επιδόσεις στην ψηφιακή σύγκλιση. Εκτός των άλλων, μέσα στη δίνη της πανδημίας η Ελλάδα πέτυχε αφενός να δώσει το δικό της στίγμα στη διαχείριση κρίσεων, αφετέρου κατάφερε να εξασφαλίσει ένα τεράστιο πακέτο για τα επόμενα χρόνια μέσα από το ταμείο ανάκαμψης, που δίνει σαφώς μια νέα προοπτική για το επέκεινα των δύσκολων χρόνων. 

Η κυβερνητική παράταξη αναμένεται να παίξει δυνατά το χαρτί της Ελλάδας που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και που είναι οπλισμένη με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, των νέων θέσεων εργασίας και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Μέσα σε όλα αυτά αξίζει να προστεθεί και η διαρκής προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την κοινωνία, αφού τήρησε την υπόσχεση του για διαρκείς εξορμήσεις στην περιφέρεια, παρά το βαρύ του πρόγραμμα. 

Κοντολογίς, ο προεκλογικός αγώνας δεν θα είναι περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ακόμα ένα ισχυρό προβάδισμα, το οποίο μπορεί να αποβεί καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα.    

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...