Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Τα μηνύματα των πολιτών μέσω της έρευνας της Opinion Poll για τον Lykavitos.gr

Η χώρα βρίσκεται ήδη σε εκλογική τροχιά και οι πολίτες στέλνουν στα κόμματα τα δικά τους μηνύματα, διαμορφώνοντας το κλίμα λίγους μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Τα ποιοτικά στοιχεία της πρόσφατης έρευνας της Opinion Poll που διενεργήθηκε για λογαριασμό του lykavitos.gr καταδεικνύουν εκ νέου την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και τη δυναμική του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με το βασικό πολιτικό του αντίπαλο.

Μία ενδελεχής ματιά στα μικρά γράμματα των αποτελεσμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μεν ένα δύσκολο έργο για να κατακτήσει την αυτοδυναμία, ωστόσο μπορεί κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση να δημιουργήσει την κατάλληλη μαγιά για να πετύχει το στόχο της.

Δύο στοιχεία που έχουν ξεχωριστή αξία και για στρατηγική των κομμάτων είναι τα εξής: Από τη μία η ακρίβεια παραμένει στην κορυφή της ατζέντας, ως ένα θέμα που αγγίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και θα επηρεάσει σε ένα βαθμό τις εξελίξεις, όσο πλησιάζουμε την Κυριακή των εκλογών. Από την άλλη πλευρά, οι υποκλοπές για τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση έχει "παίξει τα ρέστα της", βρίσκεται χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της κοινής γνώμης και δεν φαίνεται έχει ως θέμα ισχυρό αντίκτυπο στη διαμόρφωση της εκλογικής επιρροής.

Αξίζει να σταθεί κανείς στο μέτρο του «καλαθιού του νοικοκυριού» για το οποίο εκφράζεται θετικά η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και προηγείται σχεδόν σε όλους τους κρίσιμους τομείς διακυβέρνησης, υπολείπεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, του Αλέξη Τσίπρα, στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και στήριξης των ασθενέστερων.

Το επίμαχο στοιχείο χρειάζεται να μπει στο μικροσκόπιο των υπευθύνων της στρατηγικής της κυβερνητικής παράταξης, ειδικά τώρα που γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και ταυτόχρονα η κλεψύδρα για το χρόνο των εθνικών εκλογών αδειάζει. Εν κατακλείδι, οι επόμενες εβδομάδες κρίνονται κρίσιμες για το κυβερνών κόμμα με το στοίχημα της αυτοδυναμίας να παραμένει ανοιχτό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...