Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Το δίλημμα «σταθερότητα» ή «περιπέτεια» και η πρόκληση της αυτοδυναμίας

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό νέα δεδομένα που επηρεάζουν τις εξελίξεις, αλλά και τις τακτικές των κομμάτων ενόψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών την άνοιξη του 2023. Η υπόθεση Καϊλή, η επιδείνωση στις σχέσεις Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ και ο κίνδυνος έκφρασης δυσαρέσκειας από ένα κομμάτι της κοινής γνώμης μέσα από τις τάξεις ακραίων σχημάτων αποτελούν σημεία-κλειδιά για την αποτύπωση μιας ολιστικής προσέγγισης της πραγματικότητας και διαμόρφωσης στοχευμένων κινήσεων με φόντο τις εκλογές. 

Η Νέα Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει το στόχο της αυτοδυναμίας μέσα σε αντίξοες συνθήκες, αν και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία όσον αφορά στην επίτευξη του τελικού στόχου. Από εδώ και στο εξής τίθενται σκληρά διλήμματα με φόντο την επόμενη μέρα των εκλογών και την πορεία της χώρας την περίοδο 2023-2027, πάνω στα οποία οι πολίτες θα κριθούν να αποφασίσουν για το μέλλον. 

Γίνεται αντιληπτό ότι το διακύβευμα της σταθερότητας  θα παίξει πολύ δυνατά, με τη Νέα Δημοκρατία να επιχειρεί να προσεγγίσει τους πολίτες που απεύχονται ένα πιθανό καθεστώς ακυβερνησίας για μεγάλο χρονικό διάστημα που θα έφερνε τη χώρα στη δίνη μιας νέας περιπέτειας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πειραιώς δίνει έμφαση στην προβολή του κυβερνητικού έργου στο μέγιστο δυνατό βαθμό και στην ανάδειξη των συγκριτικών στοιχείων με το παρελθόν, καλώντας την κοινή γνώμη  να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε μία κυβέρνηση που ενίσχυσε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αύξησε τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας, προχώρησε στο ψηφιακό μετασχηματισμό και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και ενίσχυσε τις γραμμές του κοινωνικού κράτους, όπως τονίζουν διαρκώς τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. 

Ο δρόμος προς την αυτοδυναμία είναι γεμάτος προκλήσεις και εμπόδια και το αποτέλεσμα της κάλπης συνιστά ένα μεγάλο στοίχημα για τη γαλάζια παράταξη και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νομοθετικό Χάος

Ι. Προϋπόθεση νομοθέτησης είναι η συνειδητοποίηση της δογματικής του δικαίου. ● Δόγμα είναι το αυταπόδεικτο, άρα και μη αμφισβητούμενο. Είναι για τους Χριστιανούς, ...

Προτεραιότητα στα βασικά: Ανταγωνιστικότητα οικονομίας, απονομή δικαιοσύνης

Κάθε καλός μάνατζερ γνωρίζει την σημασία του να επικεντρώνει τις δραστηριότητές του στην επίτευξη ορισμένων σημαντικών στόχων και να μην ασχολείται με δευτερεύοντα ή ασήμαντα πράγμ...

Οι πολίτες στην απόγνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ χορηγός του Μητσοτάκη με τον «ξεσαλωμένο» Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη βυθίζεται στο κατάντημα της πολιτικής. Ο τύπος ακούει λέξεις, έννοιες και συνθήματα που αγνοούσε ως τώρα και τα πετάει όπου βρει και όπως μπορεί. Θυμίζει...

Φόρτωση άρθρων...