Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και η κρισιμότητα των Εθνικών Εκλογών

Σε μία κρίσιμη χρονική καμπή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τους υπολογισμούς του και αξιοποιεί το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο για τη στήριξη συγκεκριμένων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων με έμφαση στους πιο αδύναμους. 

Οι Εκλογές πλησιάζουν και λίγο πριν την προκήρυξη τους, η Κυβέρνηση δημιουργεί με τις αποφάσεις της ένα θετικό κλίμα με την ματιά στραμμένη στους αναποφάσιστους και στους πολίτες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες από την έξαρση της ακρίβειας. 

Η κρισιμότητα της εκλογικής διαδικασίας και ο βαθμός δυσκολίας για την επίτευξη της αυτοδυναμίας επιβάλλουν στοχευμένες κινήσεις που θα δώσουν πόντους στην κυβερνητική παράταξη για να μπει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, πέραν των θετικών μετρήσεων, με ένα αυξημένο συγκριτικό πλεονέκτημα. 

H επιπλέον στήριξη στους συνταξιούχους που δεν πήραν την προσωπική διαφορά, το market pass, η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος από τους προηγούμενους μήνες, οι τρεις διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού μέχρι την  1η Απριλίου είναι κάποιες από τις σημαντικές παρεμβάσεις που στόχο έχουν να περιορίσουν τις αναταράξεις που αντιμετωπίζει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας. 

Σε πολιτικό επίπεδο οι επίμαχες παρεμβάσεις σηκώνουν στα ύψη τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την Κυβέρνηση να κινείται μεθοδικά και ίσως «απειλητικά» σε ένα πεδίο που για πολλά χρόνια θεωρούνταν προνομιακό της Αριστεράς. 

Στην αντίπερα όχθη, κορυφαία γαλάζια στελέχη αναφέρουν σε δημόσιες παρεμβάσεις τους ότι «δεν παραχωρούμε την κοινωνική ευαισθησία στους πολιτικούς μας αντιπάλους», ενώ επισημαίνουν  με νόημα ότι στο dna της Νέας Δημοκρατίας ήταν η εφαρμογή πολιτικών με εθνικό πρόσημο που αγγίζουν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. 

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Κυβέρνησης για τη στήριξη, αυτών που κάποτε στο ΠΑΣΟΚ ονόμαζαν μη προνομιούχους, υπάρχει ένα ποσοστό στη δεξαμενή των αναποφάσιστων που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής. 

Αναμφίβολα και η πρώτη αναμέτρηση έχει τη δική της αξία από τη στιγμή που θα αποτελέσει το κύριο βήμα για την επίτευξη του στόχου. Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται αντιληπτό πως οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά και θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση μιας δύσκολης μάχης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Φόρτωση άρθρων...