Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Το κρίσιμο τρίμηνο του 2023, το κυβερνητικό έργο και η εκλογική προετοιμασία

Σε δύο κατευθύνσεις αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τα πάντα στη χώρα κινούνται ήδη σε προεκλογική τροχιά. 

Από τη μία πλευρά, ο Πρωθυπουργός έχει θέσει το κόμμα του σε απόλυτη ετοιμότητα για το εγχείρημα που ομολογουμένως έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, αφού η Νέα Δημοκρατία προσδοκά σε ένα περίπου 38%, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο που ψήφισαν οι βουλευτές της το 2020. 

Από εδώ και στο εξής θα πραγματοποιούνται διαρκείς συσκέψεις για τα επόμενα βήματα και πρόσωπα που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις γαλάζιες λίστες, θα παίρνουν σταδιακά το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα. 

Στο τραπέζι της συζήτησης έχει τεθεί και το θέμα των περιοδειών του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί περιοχές-κλειδιά για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έμφαση χρειάζεται να δοθεί και στις αλλαγές εδρών που προκάλεσε η πρόσφατη απογραφή, αφού Θεσπρωτία και Καστοριά αποτελούν πλέον μονοεδρικές περιφέρειες. 

Σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να  προσθέσει κανείς και τις λεπτομέρειες της καμπάνιας που αφορούν στα διλήμματα, τα συνθήματα, την ευρύτερη επικοινωνιακή στρατηγική και την επιλογή του προσώπου που θα κληθεί να εκπροσωπήσει την παράταξη για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Αν και ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί το βασικό πρόσωπο της εκστρατείας, εντούτοις και υπουργοί, βουλευτές και άλλα στελέχη θα συμβάλλουν τις προσεχείς εβδομάδες στη σύσφιξη των σχέσεων κόμματος και κοινωνίας και της προβολής των πεπραγμένων της σημερινής Κυβέρνησης καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της και μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζει την αδράνεια στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και οι προκλήσεις μεγάλες, ενώ η ενεργειακή κρίση συνεχίζει να επηρεάζει τις εθνικές, αλλά και την συνολικότερη ευρωπαϊκή οικονομία. 

Εκτός των άλλων, βασικό μέλημα των κυβερνητικών στελεχών είναι και η προβολή του έργου ανά τομέα σε όλες τις περιφέρειες που έχει ήδη εγκαινιαστεί με την εκ του σύνεγγυς επικοινωνία του πολιτικού οργανισμού και της κοινής γνώμης. 

Η κυβερνητική παράταξη επενδύει και στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού αφηγήματος για την επόμενη μέρα, θέτοντας σημαντικά ζητήματα, όπως η αύξηση των μισθών σε πρώτο πλάνο. Κοντολογίς, η μάχη με φόντο την επόμενη τετραετία έχει ήδη ξεκινήσει μέσα σε ένα εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον που δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...