Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Το όπλο της άμεσης επικοινωνίας και οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με την εκλογική της βάση

Σε μία δύσκολη συγκυρία σε επίπεδο ατζέντας και με τα μείζονα θέματα της οικονομίας και των επισυνδέσεων να έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους στο πολιτικό σκηνικό, το κυβερνών κόμμα εξετάζει μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις, προκειμένου να υπερασπιστεί τις θέσεις του στο εκλογικό του ακροατήριο και να διατηρήσει την πρωτιά στις μετρήσεις, αλλά και στην ίδια την κοινωνία. 

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια δύσκολη εξίσωση, όπου όπως όλα δείχνουν η Πειραιώς ποντάρει πολλά στην άμεση επικοινωνία με τους πολίτες. Από τη μία πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενεργεί διαρκώς ως frontliner και μέσα από στοχευμένες επισκέψεις στο Λεκανοπέδιο και στην περιφέρεια επιχειρεί να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της απευθείας επαφής με την κοινή γνώμη, η οποία αναζητά απαντήσεις και ανοιχτό δίαυλο με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 

Η στρατηγική αυτή θα συνεχιστεί έως τις εθνικές εκλογές, ενώ η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές αναμένεται να εντατικοποιηθεί από τις αρχές του επόμενου χρόνου. 

Παράλληλα, ο πυρήνας των βασικών στελεχών της κυβερνητικής παράταξης μαζί με στελέχη σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζουν τις εξορμήσεις, με έμφαση σε νομούς-κλειδιά που σε γενικές γραμμές αναμένεται να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση με την απλή αναλογική, ώστε να καταγραφεί μια ανθεκτική βάση, προκειμένου την ώρα της σκληρής πόλωσης και της αναμενόμενης ανόδου του δικομματισμού η γαλάζια παράταξη να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πλησιάζοντας το στόχο της. 

Όλα αυτά συζητούνται εκτενώς στις αλλεπάλληλες συσκέψεις, αλλά για να γίνει πράξη το σχέδιο για μια δεύτερη τετραετία, χρειάζεται πάνω απ’ όλα μικρές νίκες στα μέτωπα της καθημερινότητας, ειλικρίνεια με τους πολίτες και αύξηση της εμπιστοσύνης με εκείνους που φλερτάρουν με τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. 

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η Νέα Δημοκρατία καλείται να δώσει μία από τις δυσκολότερες μάχες στην σχεδόν μισού αιώνα ιστορία της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευθύνη – Ποινική – Πολιτική

Ι. Ποινική ευθύνη υπάρχει όταν ωρισμένη πράξη είχε ά μ ε σ ο εγκληματικό αποτέλεσμα. ● Πολιτική ευθύνη γεννάται από την εν γένει κακή λειτουργία του κράτους. Άρα και...

Γιατί το μακελειό στη Ρωσία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εφιαλτικό γεωπολιτικό και οικονομικό ντόμινο

Το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής κοντά στη Μόσχα σε άλλες εποχές, θα αποτελούσε αποκλειστική υπόθεση της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά υπό το πρίσμα του πολέμου με την Ουκρανία, α...

Φόρτωση άρθρων...