Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Το ΠΑΣΟΚ δεν «χαρίζει» στον ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση των υποκλοπών

Αποφασισμένοι να μην «χαρίσουν» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την επιχείρηση εξιχνίασης του σκανδάλου των υποκλοπών, είναι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, παρά το γεγονός ότι κατά γενική ομολογία, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κερδίσει μεγάλο μερίδιο στην προσπάθεια να έρθουν στην επιφάνεια όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανάδειξη της αλήθειας.

Μετά και από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Χαριλάου Τρικούπη σήκωσαν και άλλο τους τόνους, κάνοντας λόγο για «γκεμπελικές» μεθόδους και «σταλινικές» πρακτικές, επιβεβαιώνοντας το χάσμα που δημιούργησε και μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των υποκλοπών. Θύμισαν δε, ποιος πήρε την πρωτοβουλία και ποιος κινήθηκε απολύτως θεσμικά από την αρχή της υπόθεσης μέχρι σήμερα, προκειμένου να έρθει στο φως η αλήθεια, αλλά και να υπάρξουν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε τυχόν υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.

Μιλώντας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για ανεύθυνη στάση, αφού θυμίζουν ότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μόλις, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να δώσει ‘πολιτικό σωσίβιο’ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή. 
Χθες δήλωσε ότι θα απέχει από το Κοινοβούλιο, όπως λένε, πράγμα που συνδυαστικά για τους ίδιους συνιστά ανεύθυνη στάση εκ μέρους της Κουμουνδούρου. Την ίδια ώρα, αποδίδουν «γκεμπελικές πρακτικές» τύπου ‘λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει’ σε σειρά στελεχών και επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επαναφέρουν το ζήτημα της κόντρας με την νέα εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, κάνοντας λόγο για ‘αθλιότητες’ περί ‘εκβιαζόμενου’ Νίκου Ανδρουλάκη, εκ μέρους της. 

Την ίδια ώρα, διαπιστώνουν υιοθέτηση από τον πρώην υπουργό Παύλο Πολάκη των ψευδών, όπως λένε, αναφορών στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη ότι τάχα οι Σοσιαλιστές δεν αναδεικνύουν το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο, την ώρα που αυτές διαψεύστηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο και με συγκεκριμένα στοιχεία από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. 
Σε κάθε περίπτωση, για αυτά και πολλά ακόμα, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι πλέον είναι αργά για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα στην Κουμουνδούρου όσο και αν προσπαθούν.

Δεν είναι λίγες οι φορές, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, οπότε και χρειάστηκε η Χαριλάου Τρικούπη να αναδείξει ποιος ξεκίνησε την όλη προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης των υποκλοπών. 

Έτσι και χθες, στελέχη του κόμματος επανέλαβαν ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης ήταν αυτοί που ανέδειξαν το σκάνδαλο των υποκλοπών τόσο στη Δικαιοσύνη, όσο και στην ελληνική Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ως εκ τούτου, δεν δέχονται μαθήματα από κανέναν. 

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και ευρωβουλευτής παράλληλα, είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που πιστοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία στον αέρα, την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator, κάτι που αν δεν είχε συμβεί, θα πηγαίναμε τώρα σε εκλογές με τον λαό στο απόλυτο σκοτάδι. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν από τρία εικοσιτετράωρα, από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε τα εύσημα στον στενό του συνεργάτη Νικόλα Παπάζογλου, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, που τον έπεισε να δώσει προς έλεγχο το κινητό του τηλέφωνο και κάπως έτσι πιάστηκε η άκρη του νήματος που μας έφερε σήμερα εδώ, στον θεσμικό έλεγχο και τις πρώτες αποδείξεις από την έρευνα της ΑΔΑΕ.

Στην Χαριλάου Τρικούπη όμως, δεν αρκούνται στο να πάρουν τα εύσημα ότι ξεκίνησαν την όλη διαδικασία. Αντίθετα, υποβαθμίζουν σημαντικά τις όποιες πρωτοβουλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. «Η μόνη προσφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη», λένε, θυμίζοντας με νόημα ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν που εμφανίστηκαν οι εταιρίες που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό, άσχετα αν …μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας.

Διαβεβαιώνουν, δε, ότι έτσι όπως ξεκίνησαν, θεσμικά και αντιμετωπίζοντας την υπόθεση ως ζήτημα Δημοκρατίας και όχι ως ένα προσωπικό θέμα του Νίκου Ανδρουλάκη, θα συνεχίζουν να αγωνίζονται τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, απέναντι στη «θεσμική εκτροπή», όπως την χαρακτηρίζουν, που φέρει και κατά τους ίδιους φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του πρωθυπουργού.

Διαβεβαιώνουν όμως, σε πλήρη αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι «εμείς δεν θα καταθέσουμε τα κοινοβουλευτικά μας όπλα, ας το γνωρίζει η κυβέρνηση»…
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος οδηγεί σε νέα λάθη την αντιπολίτευση

Το τελευταίο δωδεκαήμερο έχουν δημοσιευτεί όχι μία, αλλά πέντε δημοσκοπήσεις. Ίσως μια ματιά σ' αυτές βοηθήσει να κατανοήσουμε τους πραγματικούς λόγους κατάθεσης πρότασης μομφής κα...

Γιατί το μακελειό στη Ρωσία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εφιαλτικό γεωπολιτικό και οικονομικό ντόμινο

Το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής κοντά στη Μόσχα σε άλλες εποχές, θα αποτελούσε αποκλειστική υπόθεση της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά υπό το πρίσμα του πολέμου με την Ουκρανία, α...

Φόρτωση άρθρων...