Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Το ΠΑΣΟΚ ως η πραγματική εναλλακτική

Ως η «πραγματική εναλλακτική» στις δύο πολιτικές, του ελιτισμού και του λαϊκισμού που καταλογίζει σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, επιχειρεί να προβάλει το κόμμα του, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και αυτό θα καλέσει και τα στελέχη του κόμματός του να κάνουν ενόψει εκλογών, ξεκινώντας από σήμερα και τους εκλεγμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συγκαλεί την ΚΟ του κόμματός του προκειμένου να δώσει κατευθυντήριες εντολές, ενόψει εκλογών. Είναι η πρώτη μόνο κομματική συνεδρίαση, αφού θα ακολουθήσουν εκείνη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, πριν από την Προγραμματική Συνδιάσκεψη του κόμματος.

Από σήμερα, ουσιαστικά, η Χαριλάου Τρικούπη μπαίνει και επισήμως σε θέσεις μάχης ενόψει εκλογών. Στη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα 111 της Βουλής, και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του στο εξής.

Αφού αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα σε όλα τα μείζονα ζητήματα, από την Οικονομία και τον Πληθωρισμό, ως την ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος, τα ελληνοτουρκικά και τελικά το πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως καταγράφηκε και με την υπόθεση των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, θα επιχειρήσει να αναδείξει τις διαφορές του κόμματός του από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αφού αυτές γίνουν σαφείς, θα περιγράψει το πολιτικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών, εξηγώντας ότι το δίλημμα των εκλογών δεν μπορεί να αυτοαναφορικό ούτε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα επιχειρήσει να πείσει πως αν δεν είναι εκείνος εκ νέου πρωθυπουργός, αυτό ισοδυναμεί με ακυβερνησία, ούτε για τον Αλέξη Τσίπρα που περίπου θεωρεί ως σενάριο αστάθειας για την χώρα το να μην επιστρέψει εκείνος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το δίλημμα των εκλογών είναι ιδεολογικό, είναι πολιτικό, λένε συνεργάτες του, εξηγώντας ότι ο πολίτης θα κληθεί να διαλέξει πρόγραμμα και προοπτική για την χώρα και για την ποιότητα της ζωής του. Και αυτό ακριβώς έχει σκοπό να του προσφέρει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Δίνοντας μία πρώτη γεύση του προγράμματος που θα παρουσιάσει συνοπτικά μέσα από διαφάνειες λίγο αργότερα στους βουλευτές ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εστιάσει στην ανάγκη να αρθούν οι ανισότητες, να έρθει στο επίκεντρο η νέα γενιά, να ανασυνταχθεί το κοινωνικό κράτος, να γίνει σημαία του κόμματος η απασχόληση για όλους, να εστιάσουν στην πράσινη ανάπτυξη, να μπει στο επίκεντρο η Δημοκρατία και η Διαφάνεια κ.ο.κ.

Θα δώσει δε, ένα χρονικό περιθώριο στους βουλευτές, να μελετήσουν το πρόγραμμα που θα τους δοθεί και να τοποθετηθούν επ’ αυτού, προκειμένου να υπάρξουν ίσως βελτιωτικές αλλαγές, ενώ θα τους κάνει ‘συμμέτοχους’ στην διάδοσή του στον δρόμο προς τις κάλπες. Για του λόγου το αληθές, απευθυνόμενος στους βουλευτές, θα τους περιγράψει περίπου ως ‘σημαιοφόρους’ του έργου του κόμματος, καλώντας τους να συνεχίσουν προγραμματικά εντός και εκτός Βουλής, προκειμένου να περάσουν το μήνυμα στους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει την εναλλακτική πρόταση που χρειάζεται η χώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νομοθετικό Χάος

Ι. Προϋπόθεση νομοθέτησης είναι η συνειδητοποίηση της δογματικής του δικαίου. ● Δόγμα είναι το αυταπόδεικτο, άρα και μη αμφισβητούμενο. Είναι για τους Χριστιανούς, ...

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Φόρτωση άρθρων...