Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

To σημερινό πολιτικό πεδίο και οι εξορμήσεις των γαλάζιων στην Περιφέρεια

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση από τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να εφησυχάζουν, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά. 

Αν και η Κυβέρνηση διανύει μια περίπλοκη περίοδο στη σκιά της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, αλλά και σκανδάλων, εντούτοις έχει καταφέρει να διατηρήσει μια ισορροπία στα ποσοστά της, εκμεταλλευόμενη την αδυναμία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθούν μέχρι στιγμής στις προσδοκίες των πολιτών και να ανατρέψουν τα δεδομένα. 

Ο χρόνος για τις γιορτές μετρά αντίστροφα και οι γαλάζιοι βουλευτές θα εξορμήσουν στην περιφέρεια, δίνοντας παράλληλα τη μάχη της γειτονιάς και του καφενείου, ενώ η χώρα κινείται πλέον σε προεκλογική τροχιά για τους επόμενους μήνες. Δεν είναι μόνο οι μετρήσεις της κοινής γνώμης που δημιουργούν ένα θετικό κλίμα για την κυβερνητική παράταξη και τα στελέχη της, αλλά και το έργο σε συγκεκριμένους τομείς που πέρα από κάθε αμφιβολία δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους γαλάζιους για να συγκριθούν με την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. 

Την ίδια ώρα, τα φιλολαϊκά μέτρα που λαμβάνουν «σάρκα και οστά» ενισχύουν το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σε μία περίοδο που οι πολίτες τα φέρνουν δύσκολα πέρα και κάθε ευρώ μετράει για τη μεσαία τάξη και τις ευπαθείς ομάδες. 

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχει αναπτυχθεί μια συζήτηση για τη στρατηγική επιδοματικής πολιτικής που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία, με κάποιους να σχολιάζουν ότι οι πρακτικές αυτές δεν ταιριάζουν σε ένα φιλελεύθερο κόμμα. Στην αντίπερα όχθη όμως υπάρχει ισχυρός αντίλογος, καθώς οι έκτακτες συνθήκες επέβαλλαν και έκτακτες αποφάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία έχει από την ίδρυση της στον πυρήνα της πολιτικής της τη στήριξη των αδυνάμων και την προστασία της κοινωνικής συνοχής, από τα χρόνια που πολλοί εκ των πρωταγωνιστών του συγκεκριμένου debate βρίσκονταν σε άλλα πολιτικά μετερίζια. 

Μ’ αυτό τον τρόπο  τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης θα επιχειρήσουν να φτιάξουν ανθεκτικά αντίβαρα για άλλα θέματα που εξακολουθούν να βρίσκονται στην επικαιρότητα και προκαλούν δυσαρέσκεια στην παραδοσιακή βάση. 

Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία οφείλει να σταθεί όσο το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται εδώ και πολλά χρόνια και τα στελέχη της να αφήσουν τις φιλολογικές συζητήσεις για μετά τις Εθνικές Εκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι «Σαλώμες» του ΣΥΡΙΖΑ, το μίσος για τον Μητσοτάκη και οι νεόγεροι του Τσίπρα

Ενεοί και μονίμως απορούντες οι εναπομείναντες νεόγεροι της παλιάς σχολής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη παρακολουθούν την επέλαση κάθε είδους «Σαλώμης» στην Κουμουνδούρου και τη...

Όργιο αντισημιτισμού στη Γαλλία

Σοβαρές καταγγελίες του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Αττάλ, που βλέπει η άνοδος του ισλαμο-ναζισμού σε γαλλικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να υπονομεύει τη Γαλλική Δημοκρα...

Το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

Πυκνώνουν όλο και περισσότερο οι αναλύσεις, οι προβλέψεις και βέβαια οι έρευνες της κοινής γνώμης σχετικά με τις επερχόμενες, αργότερα μέσα στο χρόνο, προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. ...

Φόρτωση άρθρων...