Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Το σχέδιο συσπείρωσης και η δεύτερη συνεχόμενη κυβερνητική ευκαιρία

Μπορεί τα υψηλά κλιμάκια της κυβερνητικής παράταξης να έδωσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της περασμένης τριετίας έμφαση στο κεντρώο προφίλ και στα ανοίγματα σε άλλα εκλογικά ακροατήρια, εντούτοις στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές καθίσταται απαραίτητη η ενεργοποίηση της ραχοκοκαλιάς της γαλάζιας παράταξης.

Ο κομματικός μηχανισμός έρχεται πάντα να βάλει πλάτη στα δύσκολα και ειδικά στην παρούσα συγκυρία που το κυβερνών κόμμα κυνηγά ένα υψηλό ποσοστό για να πετύχει το στόχο του. Το τελευταίο διάστημα, αλλά πολύ περισσότερο τους επόμενους μήνες ο Πρωθυπουργός θα θελήσει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα εμπλοκής των γαλάζιων στελεχών, θέτοντας το κόμμα σε απόλυτη εγρήγορση, καθώς η ώρα των κρίσιμων αναμετρήσεων πλησιάζει.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι κλιμάκια με τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών ακολουθούν από  το καλοκαίρι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξορμήσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Η πρόσφατη δε συγκέντρωση όλων των μελών των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων στην Αθήνα-μία κίνηση που δεν θα μας είχε συνηθίσει η Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν- συνιστά ένα ενδεικτικό στοιχείο της ανάγκης για άμεση κινητοποίηση του έμψυχου δυναμικού. «Κανείς δεν περισσεύει», σπεύδουν να τονίσουν κομματικά στελέχη, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια των νέων σταθμών στο μετρό του Πειραιά.

Ο χρόνος λιγοστεύει και το όριο του 39% που επιδιώκει ουσιαστικά η γαλάζια παράταξη για να εξασφαλίσει τη δυνατότητα διακυβέρνησης της χώρας με σταθερή πλειοψηφία και χωρίς την ανάγκη ανίερων συμμαχιών, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις, παρά επιβάλλει την υιοθέτηση ενός ολιστικού σχεδίου σύνθεσης απόψεων, αξιοποίησης προσώπων και διεύρυνσης της εκλογικής επιρροής. Μετά από περίπου δεκαπέντε χρόνια η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί με αξιώσεις μια δεύτερη συνεχόμενη κυβερνητική ευκαιρία.

Μέσα σε ένα δύσκολο πολιτικό περιβάλλον με τις αντοχές της κοινωνίας να δοκιμάζονται, η κορυφή της κομματικής πυραμίδας επιδιώκει να λειτουργήσει προσθετικά, σε μια προσπάθεια να εκφράσει και να προσελκύσει το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας. Αν θα το καταφέρει θα φανεί στο τέλος του δρόμου, ή αλλιώς το βράδυ της Κυριακής των (δεύτερων) εκλογών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η μεγάλη απάτη της Κλιματικής Αλλαγής

Πως οι διεθνείς δυνάμεις του αυταρχισμού, προσπαθούν να διαλύσουν πνευματικά και οικονομικά τον δυτικό πολιτισμό και τις οικονομικές του αρθρώσεις.

Όργιο αντισημιτισμού στη Γαλλία

Σοβαρές καταγγελίες του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Αττάλ, που βλέπει η άνοδος του ισλαμο-ναζισμού σε γαλλικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να υπονομεύει τη Γαλλική Δημοκρα...

Οι «Σαλώμες» του ΣΥΡΙΖΑ, το μίσος για τον Μητσοτάκη και οι νεόγεροι του Τσίπρα

Ενεοί και μονίμως απορούντες οι εναπομείναντες νεόγεροι της παλιάς σχολής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη παρακολουθούν την επέλαση κάθε είδους «Σαλώμης» στην Κουμουνδούρου και τη...

Φόρτωση άρθρων...