Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Το θέμα Καϊλή, οι αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό και η ανατροφοδότηση των άκρων

Η υπόθεση Καϊλή ήρθε να ταρακουνήσει συθέμελα το πολιτικό σκηνικό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με υποθέσεις διαφθοράς, ενώ θεσμοί όπως είναι εκείνοι της Ε.Ε και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Στη σκιά των πρόσφατων αποκαλύψεων μπορεί κανείς να σταθεί σε κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν και τη στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών. Η αλήθεια είναι ότι η τροπή που πήραν τα πράγματα με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αγγίζουν την εικόνα του κινήματος, την ώρα που ο σκληρός δικομματισμός δείχνει ότι θα επικρατήσει στο δρόμο προς τις κάλπες.

Χωρίς αμφιβολία, Πειραιώς και Κουμουνδούρου θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία, κάνοντας άνοιγμα στην κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δείχνει σαστισμένη μετά τις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν στην καρατόμηση της Εύας Καϊλή. Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα διαφθοράς που είδαν το φως της δημοσιότητας από το καλοκαίρι του 2022 και έπειτα αυξάνουν τα ποσοστά αμφισβήτησης για το σημερινό πολιτικό σκηνικό, ενώ δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους λαϊκιστές και ακραίους για να επιχειρήσουν να αρπάξουν την ευκαιρία.

Δεν είναι μόνο η εκλογική σκοπιμότητα που αφορά στο κυβερνών κόμμα και σχετίζεται με την αποτροπή εισόδου μικρών κομμάτων στη Βουλή, λόγω αυτοδυναμίας, αλλά είναι αδήριτη η ανάγκη προστασίας της αστικής δημοκρατίας και σχηματισμού αναχωμάτων για ακραίους, ώστε η χώρα να μην έρθει αντιμέτωπη με πιθανή επανάληψη γεγονότων που παραπέμπουν στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Αυτό οφείλει η Νέα Δημοκρατία να το λάβει σοβαρά υπόψη, καθώς ο συνδυασμός απλής αναλογικής και δυσαρέσκειας των πολιτών για ζητήματα που χτυπούν στο μαλακό υπογάστριο της κοινωνίας, ενδέχεται να οδηγήσουν στον κατακερματισμό των δυνάμεων και στην αύξηση της αποχής με ότι αυτό σημαίνει για την επόμενη μέρα ή καλύτερα για την προσπάθεια σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης την επόμενη τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...