Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τσίπρας: Με... «χρωστούμενα» 5 εβδομάδων στη Βουλή κατά Μητσοτάκη

Τα αναπάντητα ερωτήματα, τις πολλαπλές «συμπτώσεις» (που παύουν, ως επαναλαμβανόμενες, να είναι τέτοιες...), αλλά και όλα όσα θα μπορούσε να κάνει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ως πρωθυπουργός και δεν τα πράττει, σχεδιάζει να αναδείξει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην πολυαναμενόμενη κοινοβουλευτική του αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Περιττό να λεχθεί ότι τη σημερινή σύγκρουση στα «μαρμαρένια αλώνια» της Βουλής την περιμένουν εδώ και καιρό στην Κουμουνδούρου –εδώ και ενάμιση μήνα τουλάχιστον. 

Τόσο είναι το χρονικό διάστημα –πέντε εβδομάδες, για την ακρίβεια- που ο πρωθυπουργός αποφεύγει να απαντήσει στις διαδοχικές ερωτήσεις που καταθέτει για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αποκαλύψεις του... κάθε σαββατοκύριακου, που δίνουν νέα τροπή στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Εξάλλου, για την Κουμουνδούρου υπάρχουν τουλάχιστον τρεις «φουρνιές» των αποκαλύψεων αυτών (εκτός, ασφαλώς, της αρχικής λίστας που δημοσιοποίησε το Documento και με την οποία άρχισε να ανοίγει η «βεντάλια» της υπόθεσης...), που δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση: πρώτον, η δημοσιοποίηση της παρακολούθησης του Νίκου Δένδια από την ΕΥΠ σε ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής», καθώς αυτή δίνει και μία διάσταση «κατασκοπείας» στη συγκεκριμένη υπόθεση –δεδομένου ότι ο Νίκος Δένδιας τελεί επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Δεύτερον, η δημοσιοποίηση μέσω του inside story της «διασύνδεσης» ΕΥΠ-Predator με το περίφημο «safehouse» της Αγίας Παρασκευής και το ΚΕΤΥΑΚ, όπου περιγράφεται ότι λειτουργούσαν το παράνομο λογισμικό αποσπασμένοι αστυνομικοί και (πρώην;) στελέχη των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Τρίτον, η αποκάλυψη του Documento ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός ΓΕΣ, που δεν έχει διαψευσθεί. 

Καταλυτικές αποκαλύψεις

Εντωμεταξύ, η συζήτηση σήμερα και η αντιπαράθεση κορυφής Τσίπρα-Μητσοτάκη διεξάγεται σε μία συγκυρία που η υπόθεση των υποκλοπών «φορτίζεται» ξανά. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιοποίησε μόλις χθες αναλυτικό ρεπορτάζ για την «διαδρομή του χρήματος» μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας Intellexa που διαθέτει το περίφημο λογισμικό, μέσω μίας... οικοδομικής εταιρείας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να τού κοινοποιήσει την ανησυχία του για την πορεία των ερευνών, αλλά και να μοιραστεί μαζί του τις προσδοκίες που έχει από την Δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Συν τοις άλλοις, χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να έχει πρόσβαση σε όλες τις διατάξεις παρακολούθησης που έχουν υπογραφεί για πολιτικούς, δημοσιογράφους και αξιωματικούς, διαμηνύοντας ότι «το κρυφτούλι λαμβάνει τέλος». 

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, επιμένουν ότι το νομικό πλαίσιο που επικαλέστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ισχυρό και «λύνει τα χέρια» του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, να απαντήσει θετικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με το όπλο παρά πόδα

Όλα τα παραπάνω, αλλά και τα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα από τους «χειρισμούς συγκάλυψης» της υπόθεσης από την κυβέρνηση θα αναδειχθούν σήμερα από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς, γνωρίζουν πολύ καλά ότι, αν δεν δημοσιοποιηθεί κάτι που θα αναδεικνύει «καραμπινάτη» εμπλοκή Μητσοτάκη (ηχογραφημένο, βίντεο κ.α.), η κυβέρνηση από τις υποκλοπές δε θα πέσει. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι δεν «απονομιμοποιείται» στα μάτια των πολιτών. Εξ ού και σημερινό μέλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι να καταδείξει αυτό ακριβώς: ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...