Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Βάρος σε στοχευμένα ακροατήρια ρίχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όσο πλησιάζει ο χρόνος των εθνικών εκλογών, τόσο η Νέα Δημοκρατία στοχεύει με συγκεκριμένες κινήσεις σε ειδικά ακροατήρια, προκειμένου να αυξήσει την εκλογική της επιρροή. 

Η αυτοδυναμία ως κύριος στόχος προϋποθέτει μια συγκεκριμένη στρατηγική με ανοίγματα προς το κέντρο και τα δεξιά, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες διαρροών προς άλλες κατευθύνσεις. Κορυφαία κομματικά στελέχη αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι η μάχη θα κερδηθεί εφόσον δεν χαθεί ούτε μία ψήφος. 

Αν και οι τελευταίες μετρήσεις έχουν αυξήσει τους δείκτες αισιοδοξίας στο γαλάζιο στρατόπεδο, εντούτοις περιθώρια για εφησυχασμό δεν υπάρχουν, καθώς έχει αποδειχτεί σε παλαιότερες εκλογικές διαδικασίες ότι η κάλπη κρύβει εκπλήξεις. 

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί στις δημόσιες εμφανίσεις του να αναδείξει τα δυνατά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής, όπως έπραξε χθες κατά την αντιπαράθεση στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Η αμυντική θωράκιση της χώρας συνιστά ένα προνομιακό πεδίο για την κυβερνητική παράταξη γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. 

Την ίδια ώρα, στην ανώτατη κομματική πυραμίδα δίνουν έμφαση σε άλλες δράσεις που αγγίζουν κάθετα την κοινωνία, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ στο προεκλογικό αφήγημα κατέχει περίοπτη θέση το ζήτημα της αύξησης των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Πρόκειται ουσιαστικά για μια εξαγγελία που αφορά ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που σε μία δύσκολη συγκυρία αντιμετωπίζει ισχυρές αναταράξεις από την αύξηση της ακρίβειας, αλλά και από το ύψος του κόστους της στέγασης που αμφότερα τα στοιχεία συνιστούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τον κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό. 
Εξάλλου στο μέτωπο της καθημερινότητας διεξάγεται ένα σκληρό μπράντεφερ μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Σύριζα, το οποίο θα επηρεάσει χωρίς καμιά αμφιβολία και τις εκλογικές τάσεις τη δύσκολη ώρα. 

Η δεξαμενή των αναποφάσιστων προκαλεί ενδιαφέρον και προβληματισμό, καθώς είναι εκείνη που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τη δυνατότητα της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, έχοντας εξασφαλίσει μια δεύτερη αυτοδύναμη τετραετία.                    
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξισωτισμός προς τα κάτω

Δύο πάμφτωχοι χωρικοί καλλιεργούν στα γειτονικά μικρά χωραφάκια τους τόσα όσα τους φθάνουν στοιχειωδώς για να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι ο δ...

Γιατί το μακελειό στη Ρωσία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εφιαλτικό γεωπολιτικό και οικονομικό ντόμινο

Το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής κοντά στη Μόσχα σε άλλες εποχές, θα αποτελούσε αποκλειστική υπόθεση της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά υπό το πρίσμα του πολέμου με την Ουκρανία, α...

Φόρτωση άρθρων...