Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Πιερρακάκης: 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2021

Τα 500 εκατομμύρια έφτασαν οι ψηφιακές συναλλαγές το 2021. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με ανάρτησή του στο twitter.

O υπουργός αναφέρει ότι οι πάνω από 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές της χρονιάς μεταφράζονται σε περίπου 55 λιγότερες ουρές για κάθε ενήλικο πολίτη, και συμπληρώνει ότι η εκθετική αύξηση αντικατοπτρίζει την πρόοδο και τις δυνατότητες της χώρας.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε προβλέψει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι ψηφιακές συναλλαγές θα ξεπερνούσαν ως το τέλος της χρονιάς τα 500 εκατομμύρια.

«Ξεκίνησαν από τα 8,8 εκατομμύρια το 2018, περνάνε στα 34 εκατομμύρια το 2019, στα 94 εκατομμύρια το 2020. Τα περισσότερα είναι διαλειτουργικότητες, αυτό σημαίνει ότι το κράτος έχει αρχίσει να λειτουργεί με έναν τρόπο ολοένα και πιο έξυπνο», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της 7ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης ΕΕΝΕ. 

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επανέλαβε ότι το κράτος πρέπει πλέον να σχεδιάζει πολιτοκεντρικές υπηρεσίες, όπως έγινε και στο σύστημα εμβολιασμού, στον ανασχεδιασμό των γεγονότων ζωής και υπογράμμισε ότι «στις μεταβιβάσεις θα έχουμε μια μεγάλη αλλαγή, το ψηφιακό σύστημα μεταβίβασης ακινήτων». Όπως επεσήμανε, «είναι ενδιαφέρον να δίνει κανείς τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να μπορεί να μεταβαίνει ο εργαζόμενος σε αναβάθμιση δεξιοτήτων στην πορεία της ζωής του. Θα κάνουμε περισσότερες από μια καριέρα στην ζωή μας, ιδιαίτερα η επόμενη γενιά. Το reskilling θα γίνεται αναγκαίο σε κάθε επίπεδο για αυτό και χρειάζονται οι κατάλληλες θεσμικές παρεμβάσεις».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, η ψηφιακή πολιτική είναι ένας μηχανισμός μείωσης των ανισοτήτων. «Ένα κράτος που λειτουργεί ψηφιακά και γρήγορα είναι ένα κράτος που δημιουργεί ένα πεδίο ισότητας, βοηθά τους απόδημους, τα άτομα με αναπηρία, τον εργαζόμενο γονιό. Βελτιώνει την παραγωγικότητα, τις υποδομές, με ίση πρόσβαση στις υποδομές», πρόσθεσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακόμα, ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η ψηφιοποίηση δημιουργεί ένα κράτος που θα δουλεύει καλά, για όλους και όχι μόνο για εκείνους που θα μπορούν να το προσεγγίσουν.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης για Μονή της Χώρας: Εκτιμώ πως θα υπάρξει επαναξιολόγηση από την τουρκική κυβέρνηση

Την οικουμενική ακτινοβολία της Μονής της Χώρας ως πολιτιστικό αγαθό επισήμανε ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης εκτιμώντας πως η τουρκική κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει την μετατροπή της σε...

Φόρτωση άρθρων...