Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πρέπει να έχουμε αυτοδύναμη Kυβέρνηση»

Σε προεκλογικό «πυρετό» βρίσκονται τα κόμματα ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου. «Πιστεύω ότι στις εκλογές δουλεύεις, τρέχεις, εξηγείς στον κόσμο την πολιτική σου, αφήνεις τον κόσμο να αποφασίσει και στο τέλος κάνεις ταμείο. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφερόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «τον πιάνει τρόμος με τους φόρους» και τις αναφορές στελεχών για αυξήσεις.

«Έγινε μεγάλη φασαρία για τον φόρο στο μέρισμα. Τον πήγαμε στο 5% και έχουμε πάρει τριπλάσια χρήματα από όσα έπαιρνε με το 15% ο ΣΥΡΙΖΑ. (…) Στο κομμάτι που αφορά στον πληθωρισμό, έχουμε κάνει τα διάφορα pass.Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του πίσω. Τα pass είναι ένα εκτάτο μέτρο σε μια έκτακτη συνθήκη του πληθωρισμού. (…) Η κεντρική γραμμή της ΝΔ είναι όλοι οι φόροι μόνο προς τα κάτω. Οι φόροι με Μητσοτάκη μόνο προς τα κάτω, τελεία».

«Δε θα το έγραφα ποτέ»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ψαριανού για τους καθηγητές, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι αυτός δε θα έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις.

«Δε θα τα έγραφα ποτέ. Έχει έναν τρόπο που εκφράζεται πάρα πολλά χρόνια», είπε, ενώ αναφερόμενος στην τράπεζα θεμάτων, υπογράμμισε ότι σε μια τέτοια μαζική επίθεση, ακόμα και συστήματα της NASA θα έπεφταν.

«Υπάρχει σύστημα στον κόσμο που να δεχθεί 165 εκατομμύρια κλικς και δε θα είχε πρόβλημα; Υπάρχουν συστήματα ηλεκτρονικά της NASA, του Πενταγώνου που πέφτουν. Δεν υπάρχει σύστημα απρόσβλητο σε μια κυβερνοεπίθεση. Ξαφνικά, προ των εκλογών, κάποιοι χάκερς αποφάσισαν να χτυπήσουν την τράπεζα θεμάτων στην Ελλάδα».

«Η αλλαγή Συντάγματος θέλει ευρύτερες συναινέσεις»

Σχετικά με τη δήλωσή του για αλλαγή Συντάγματος σε περίπτωση που η ΝΔ συγκεντρώσει 180 βουλευτές, δήλωση που κατέκρινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Η βούληση που έχουμε είναι να αλλάξουμε το άρθρο 16 του Συντάγματος. (…) Στόχος, να διαμορφωθούν οι συνθήκες για να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα.

Μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές. Έχω βαρεθεί να λένε fake news και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Εγώ λέω ότι αντί να τσακωνόμαστε σε πράματα αυτονόητα, δε θα ήταν πιο ωραίο να συζητήσουμε για το πώς θα λύσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων;».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και για το κόμμα Νίκη. «Μου ήταν σχεδόν άγνωστο, εντυπωσιακό το ποσοστό που πήρε για πρωτοεμφανιζόμενο. Δε θέλω να θίξω κανέναν, αλλά η ιδέα ότι οι εμβολιασμένοι έχουμε μαγνητικές ικανότατες, μου φαίνεται υπερβολική», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κλείνοντας, ο πρώην υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MEGA: Προβάδισμα 16,9 μονάδων της Ν.Δ., ανέβηκε στο 32,3% - Τι γίνεται στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεσ...

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Φόρτωση άρθρων...