Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Αγώνας δρόμου για τις Ευρωεκλογές – Διασταυρώνουν τα ξίφη τους τα κόμματα

Δύο μήνες απομένουν για τις Ευρωεκλογές και τα κόμματα διανύουν αγώνα δρόμου, ενώ παράλληλα διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Εθνικές κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, το 2027, οπότε και θα κριθεί από τους πολίτες ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

«Οι ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη, θα βγούνε και πολιτικά συμπεράσματα. Αν ξαναφουντώσει αυτό το κίνημα της αντισυστημικότητας με κόμματα που κινούνται σε ένα μίγμα μηδενισμούς ασυναρτησίας και λαϊκισμού, δεν είναι καλό για το πολιτικό σύστημα.

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε σε Στέφανο Κασσελάκη και Κυριάκο Βελόπουλο μιλώντας για remake της συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

«Βλέπω τον κύριο Κασσελάκη και τον κύριο Βελόπουλο και μου θυμίζουν πολύ τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Καμμένο. Ξέρετε αυτοί κάποια στιγμή συγκυβέρνησαν. Εγείρουν τον κίνδυνο ενός αντισυστημισμού που μπορεί να πατήσει πάνω σε δικαιολογημένες διαμαρτυρίες».

Μιλώντας στο «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ακόμη και για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.
«Είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτοι. Αν δεν είμαστε, θα είμαστε στις εθνικές. (…) Δεν έχω καμία αμφιβολία, η καθαρότητά μας και οι προτάσεις μαζί με την τιμωρητική ψήφο για τις τεράστιες κωλοτούμπες μπορεί εύκολα να φέρει εμάς πρώτο κόμμα».

Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ στις Ιουνίου και όχι σε κόμματα lifestyle όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη ή κόμματα πάρκινγκ της ΝΔ ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως στόχος του είναι η δεύτερη θέση.

«Φτιάχνει κόμματα πάρκινγκ για να πάει εκεί η δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας και μετά να συνεργαστεί μαζί τους. Εμείς 9 Ιουνίου δεν ψηφίζουμε κόμματα πάρκινγκ, ούτε αυτοί που περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, αλλά τη δημοκρατική παράταξη».

Παρέμβαση Τσίπρα

Με φοιτητικές εκλογές όπου κάθε παράταξη θα δηλώνει νικητής παρομοίασε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, που άφησε αιχμές για τα κόμματα της κεντροαριστεράς, μιλώντας για πολιτική του TikTok.

«Ο κ. Μητσοτάκης τρέχει μόνος του σε έναν αγώνα στίβου, χωρίς αντίπαλο και κινδυνεύει να έρθει δεύτερος, αυτό οφείλει να το αξιοποιήσει κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση. Έχουμε σε ένα επίπεδο και κρίση εκπροσώπησης αλλά και απαξίωσης της πολιτικής. Δεν είναι μόνο το TikTok πολιτική».

«Δύναμη στα Κομμουνιστικά Κόμματα», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις σε όλη τη χώρα με το βλέμμα στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Κατρίνης: Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο MEGA αναφορικά με τη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Mάτι: Είναι ...

Φόρτωση άρθρων...