Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Άγρια... καπελώματα στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα Εργασιακά

Πολιτική
Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αναγάγει τις αλλαγές στα εργασιακά σε κεντρική πολιτική μάχη είναι γνωστό - και εν πολλοίς εύλογο για ένα κόμμα που ουδέποτε ξέφυγε από τη νοοτροπία του 3%.

Μάλιστα, «ψήνεται» και σχετική κινηματική εκδήλωση, με τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται να αφήσει στην άκρη τα πανάκριβα Allen Edmonds σκαρπίνια των 500 ευρώ για να φορέσει τα παλιά του Camper, αυτά που έβαζε όταν ακόμη κατέβαινε σε πορείες και διαδηλώσεις.

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι μόνον τα σχέδια Τσίπρα, αλλά ότι εξ αντικειμένου όλος αυτός ο πολιτικός... ξεσηκωμός λειτουργεί ως «καπέλο» για την αρμόδια τομεάρχη.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δηλαδή, παρότι αποτελεί ένα από τα εργατικότερα στελέχη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρείται από αρκετούς πολύ «χαμηλών τόνων» για να σηκώσει στις πλάτες της την πολιτική αντιπαράθεση που σχεδιάζει να πυροδοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ήδη, αρκετά κεντρικά στελέχη στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν αρχίσει να μιλούν για τα εργασιακά ως εάν να είναι το... δικό τους χαρτοφυλάκιο.

Το πόσο και πόσοι «καπελώνουν» τη Μαριλίζα είναι ένα θέμα πολύ δημοφιλές στα «πηγαδάκια» μεταξύ των στελεχών, αν και η ίδια δεν δίνει λαβές για σχόλια. Μάλιστα, έχει αποφασίσει να κάνει τη δουλειά της - που εκτιμά ολοένα και περισσότερο η ηγεσία του κόμματος - και δεν διαμαρτύρεται σε κανέναν.

Πάντως, οι πολιτικοί της φίλοι έχουν βάλει αρκετούς στο στόχαστρο - εξαιρείται μόνον η Έφη Αχτσιόγλου, που ως πρώην υπουργός Εργασίας δικαιούται να έχει έναν λόγο παραπάνω και που δεν αναφέρεται στα εργασιακά παρά μόνον όταν ερωτάται σχετικώς.

Σε αντίθεση με άλλους ΣΥΡΙΖΑίους που κάνουν σαν να είναι... τομεάρχες Εργασίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη ισότιμα

«Εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%, εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες στην άλλη μεριά τ...

Τον Παπανδρέου θυμήθηκε ο Κασσελάκης - Πήγε στο περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το προεκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμ...

Φόρτωση άρθρων...