Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Aινιγματική δήλωση-"φωτιά" Σόιμπλε για τη δόση: Θα χρειαστεί και η συναίνεση της Bundestag;

Πολιτική

Τις ανησυχίες του για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αποφασίσει εκ νέου για τη βοήθεια προς την Ελλάδα η γερμανική βουλή, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Φοβάμαι ότι αν χρειαστεί να αποφασίσει η γερμανική Βουλή για τη συμφωνία με την Ελλάδα, τότε θα υπάρξει νέα αναταραχή στις αγορές», δήλωσε συγκεκριμένα ο Wolfgang Schaeuble, αναφορικά με το ζήτημα που υφίσταται στη χώρα, κατά πόσον οι αποφάσεις του eurogroup συνιστούν ουσιαστική αλλαγή του προγράμματος.

Στην περίπτωση αυτή η γερμανική Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει εκ νέου για τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Τα επιχειρήματα ωστόσο είναι ότι αφενός δεν υπήρξε θεμελιώδης αλλαγή του προγράμματος και αφετέρου ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρειαστεί καν το σύνολο των 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το πακέτο βοήθειας.

Το ερώτημα καλείται να απαντήσει τώρα η επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag.

Επιπλέον, ο Wolgang Schaeuble, στην ενημέρωση για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup υπογράμμισε ότι Ελλάδα έχει υιοθετήσει πλήθος μέτρων σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της. Σε αυτή τη βάση, ο ίδιος σημείωσε ότι ευελπιστεί πως το τρέχον πρόγραμμα θα είναι το τελευταίο για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Σαφέστατο μήνυμα στα Σκόπια - Να σεβαστούν τη συμφωνία και να χρησιμοποιούν μόνο το όνομα Β. Μακεδονία

ΗΠΑ και ΕΕ καταδίκασαν τη ρητορική της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας - Προανήγγειλε panic button για εφήβους - Ανέφερε ότι οι καταγγελίες γυναικών θυμάτων κακοποίησης έχει...

Βορίδης: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική στο σύστημα των Βαλκανίων

Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει την ευρωπαϊκή και την ευρω-ατλαντική στρατηγική για το σύστημα των Βαλκανίων, αλλά από τη στιγμή που η στρατηγική αυτή γίνεται αποδεκτή κ...

Φόρτωση άρθρων...