Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Αλλαγές στο μοντέλο διακυβέρνησης

Πολιτική

Μετά από 3 και πλέον, χρόνια, ο πρωθυπουργός αλλάζει το μοντέλο διακυβέρνησης, στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Παραμερίζει το επιτελικό σχήμα και επιστρέφει στο πιο συλλογικό μοντέλο διακυβέρνησης που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ.

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες, είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να μην υπάρχουν αρρυθμίες ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τους υπουργούς, όπως είχαν εμφανιστεί κατά το παρελθόν, ειδικά σε κρίσιμες περιόδους όπως για παράδειγμα αυτή της πανδημίας.

Ταυτόχρονα στέλνει και ένα μήνυμα στους υπουργούς ότι εν όψει της μεγάλης και αμφίρροπης εκλογικής αναμέτρησης, η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει ως μία… ομάδα και ως μία καλοκουρδισμένη μηχανή.

Άλλη μία κίνηση που σηματοδοτεί την αλλαγή στο μοντέλο διακυβέρνησης είναι και το γεγονός ότι ο διάδοχος του κ. Δημητριάδη, Γιάννης Μπρατάκος, ορκίζεται την Παρασκευή υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον νόμο για τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού. Έτσι ο ρόλος του θα έχει έναν μεγαλύτερο θεσμικό μανδύα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Αυξάνονται σε 63 τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας - Κάθε βράδυ γίνονται 50 συλλήψεις

Στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛΑΣ αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τι...

Μητσοτάκης: Παράνομη και προκλητική η στάση της νέας ηγεσίας των Σκοπίων – Την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε

Σαφές μήνυμα στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να εγκαταλείψει την «προκλητική και ανιστόρητη» ρητορική έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 49ης τ...

Φόρτωση άρθρων...