Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Άλμα στην κανονικότητα επιχειρεί η Κυβέρνηση, πολιτικές πλέον οι αποφάσεις για την πανδημία

Η Κυβέρνηση βάζει πλέον σε πρώτο πλάνο την επιστροφή στην κανονικότητα, βελτιώνοντας μ' αυτό τον τρόπο την καθημερινότητα των πολιτών

Παρασκήνιο

Ένα μεγάλο άλμα στην κανονικότητα επιχειρεί πλέον η Κυβέρνηση, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των προνομίων για τους εμβολιασμένους πολίτες, δημιουργώντας ένα πλαίσιο λειτουργίας που θυμίζει την προ κορωνοϊού εποχή.

Με δεδομένο ότι η οικονομία δεν πρόκειται να κλείσει ξανά, η Κυβέρνηση βάζει πλέον σε πρώτο πλάνο την επιστροφή στην κανονικότητα, βελτιώνοντας μ' αυτό τον τρόπο την καθημερινότητα των πολιτών που υπέστησαν ισχυρές αναταράξεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο από τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια προειδοποιούν ότι η χώρα δεν έχει τελειώσει με την πανδημία και ρίχνουν το βάρος σε δύο μέτωπα: Στη συνέχιση των εμβολιασμών πριν την είσοδο του χειμώνα και στην αυστηρή τήρηση των απαραίτητων μέτρων για τη μείωση της διασποράς του ιού.

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η πολιτική έρχεται σταδιακά να υποκαταστήσει τους επιστήμονες στη διαχείριση της πανδημίας με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας σταθερής γέφυρας μετάβασης στην επόμενη μέρα.

Την ίδια ώρα η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην αντιμετώπιση των λαθών και των παραλείψεων που άφησαν πίσω οι προκάτοχοι με έμφαση στην ουσιαστική στήριξη του συστήματος υγείας, στη δημιουργία ενός και μόνο κέντρου επικοινωνίας και αντιμετώπισης κρίσεων με απτά αποτελέσματα.

Το σύνθημα για «περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια» αποτυπώνει τη βούληση του νέου υπουργού να θέσει το σύστημα υγείας σε μια νέα τροχιά και να διορθώσει εκείνα που προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια μιας μερίδας των πολιτών όπως αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις.

Για όσους είναι καλά ενημερωμένοι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ξηλώνεται το σύστημα Κικίλια από το επίμαχο υπουργείο και πλέον η μεγάλη πρόκληση είναι να αποκατασταθούν οι αρρυθμίες και να ενισχυθεί η σχέση εμπιστοσύνης του τομέα Υγείας με την κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...