Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το στραπάτσο των Podemos

Πολιτική

Αμηχανία τόσο για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία και τη διάψευση των προσδοκιών των Poedemos όσο και για τις επιπτώσεις του Brexit στην ελληνική οικονομία, επικρατεί στην Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αύξηση των εδρών του Λαϊκού κόμματος του Μ. Ραχόι, από 123 σε 137 και κυρίως η τρίτη θέση των Podemos έναντι των Σοσιαλιστών του PSOE προκάλεσε έντονη κατήφεια στην Κουμουνδούρου η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες ακόμη και για πρωτιά των Podemos του αδελφού κόμματος στην Ισπανία.

Σε κάθε περίπτωση τόσο στη ρητορική του πρωθυπουργού όσο και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψηλά το λεγόμενο θέμα της «προοδευτικής διακυβέρνησης» και των πολιτικών αλλαγών στον ευρωπαϊκό νότο προκειμένου αν συμπτυχθεί το λεγόμενο «μέτωπο του νότου» κατά των πολιτικών λιτότητας.

Ρητορική και προσδοκίες φυσικά που δεν επιβεβαιώνονται από το αποτέλεσμα των Ισπανικών εκλογών.

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί και για τις συνέπειες του Brexit στην ελληνική οικονομία με τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δημιουργεί ασάφειες και αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Κατερίνη: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια

«Η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο Πρωθυπουργός στην Κατερίνη.

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: «Παραχωρήσεις στα θεμελιώδη δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

«Δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε παραχώρηση. Η Ελλάδα θα παρακολουθεί αυστηρά την κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, o οποίο...

Μαρινάκης για γυναικοκτονία στο Μενίδι: Η εκτελεστική εξουσία έδωσε τη δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να μην τον αφήσει ελεύθερο

Ερωτήσεις για τη δολοφονία της 40χρονης γυναίκας στο Μενίδι δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο Παύλο...

Φόρτωση άρθρων...